Annons
Annons

Zack blev bra tv – skillnad på hund och katt i media

Såg ett tv-inslag om försvunna hunden Zack och tänker: Om det varit en katt det gällde, hade intresset från tv varit lika stort då?


En fin collie som dock inte är Zack.

Tvååriga collien Zack försvann från sitt hem, en gård i Ballingslöv i Skåne, för några veckor sedan. Plötsligt bara stack han i väg och sedan dess har ingen sett honom. Matte Hillevi och husse Ingemar är överväldigade över alla erbjudanden om hjälp som fullkomligt rasat in – en stor grupp människor är engagerade i sökandet kring Ballingslöv och på Facebook har evenemanget Hjälp oss hitta Zack nästan 500 anmälda deltagare.

Annons

Se inslaget från Sydnytt här

Det är fantastiskt att så många blir berörda av Zacks försvinnande, att så många förstår hur svårt det är att förlora sitt husdjur. Jag får tårar i ögonen när jag ser inslaget och känner såklart stort deltagande med Zacks människor.

Men så i slutet av inslaget, tassar det in en annan pälsklädd figur i bild. En stilig grå katt. Kattens entré nämns dock inte med ett ord. Vi får inte veta vad den heter, inte om den hör till huset, eller om den är till tröst för matte i saknaden efter Zack.

Mitt i rörelsen dyker tanken upp: Om det hade varit katten som försvann, hade grannarna ställt upp lika mangrant i sökandet då? Hade tv kommit och intervjuat?

Troligen inte. En försvunnen katt är på något sätt inte lika betydelsefull, inte lika tv-mässig som en hund.

Självklart håller vi alla tassar och tummar för att Zack ska få återförenas med sina människor. Men vi håller dem lika hårt för alla försvunna katter.

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

20 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar