Annons
Annons

Vilken tur att jag fanns till tass i nödens stund!

Knappt hann jag tassa innanför hemmets dörr förrän en akut nödsituation uppstod. Vilken evinnerlig tur att jag var hemma – vem skulle annars tagit tass om matte när hon blev sjuk?

Närbild på vacker gråvit hankatt

För när man drabbas av en otäck magbacill är det inte många tvåbeningar som har lust att sitta vid sängkanten. Då blir det vi katter som får rycka ut som sjukvårdare och vara medkännande medkatter i nödens stund.

Annons

I en hel dag var matte så dålig att hon inte kunde äta. Det kunde däremot jag, och till mattes heder måste jag jama att hon släpade sig till kylen, tog fram kattmatsburken och la upp mat till mig.

Vacker gråvit katt i sängen

– Du anar inte vilken uppoffring detta är Frasse, sa hon, medan hon vände bort ansiktet från min mat. Hon tålde inte lukten sa hon. Och fast det är mycket svårt, mjau nästan omöjligt, för mig att förstå hur någon INTE kan gilla de väldoftande aromerna från en riktigt härlig portion Whiskas köttbitar i sås, eller en klick Gourmet Gold kyckling i tomat, så jamade jag ingenting om detta. Det behövde jag nämligen inte, hihi…

– Jag ser nog vad du tänker! Våga inte locka mig att tänka på kattmat nu! sa matte. Men rösten saknade den rätta glöden och indignationen, alla krafter gick åt till att släpa sig tillbaka till sängen.

Vacker gråvit hankatt i sängen

Men redan dagen därpå kände sig matte lite bättre och kastade sig modigt över en mugg te och en bit rostat bröd med marmelad.

– Åh, så gott! suckade hon.

Nu är inte rostat bröd en av mina favoriter men jag försökte ändå se glad och uppmuntrande ut. Vill matte tugga på en torr brödbit så är inte jag den som lägger hinder ivägen för det!

Matte uppskattade mina ansträngningar.
– Tack för stödet, Frasse! Vad gjorde jag utan dig!

Visst var det tur att jag hann hem i tid! 🙂

LÄS OCKSÅ

(43)
(0)

26 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar