Annons
Annons

Ny kompis och mat som andra har lagat

Lisa och Frasse _lupp

En av de stora likheterna mellan Frasse och mig är motviljan mot matlagning. Vår spis används bara ett par gånger i veckan, på helgmorgnarna när vi steker bacon och ägg.
Annars är vi så nöjda med rester och take away (jag) och burkmat (Frasse).

Annons

Särbon är precis tvärtom. Det första han tänker på när han vaknar är vad han ska laga till middag.
Ni förstår hur bra vi matchar! Åtminstone när det gäller mat 🙂

När särbon och jag bodde ihop – jo vi klarade några år under samma tak! – så förbjöd han mig att komma i närheten av spisen. Speciellt hatade han när min hand likt en klo dök upp bland de puttrande köttbitarna för att sno åt sig en smakbit.

Jag lydde blint. Ett smart drag, visade det sig. Särbon kan nämligen inte laga lagom mycket mat. Det blir alltid lassvis över som jag får med mig hem i plastpåsar.

Och om förrådet sinar har jag alternativ. Där jag bor, på Möllevången, Malmös gamla arbetarkvarter, vimlar det av små restauranger. Thai, kinesiskt, arabiskt, turkiskt, grekiskt – det är bara att välja. Billigt och gott!

Mollan_luppIMG_3715

I ett av ”hålen i väggen” gör man stans godaste gyros, grekisk kebab med pitabröd, kött från roterande spett, grönsaker och tzatziki.

Sist vi köpte hem därifrån delade Frasse och jag som vanligt broderligt på maten. Köttbiten är varm, därav tass-petandet på bilden 😉

Ny vän till Frasse
Dessutom träffade vi en ny vän till Frasse! I nästa inlägg presenterar vi Lisa, hunden som älskar att åka cykel…

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

2 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar