Annons
Annons

Veterinär OCH smällare – vilken dubbelchock!

Ni kan inte tro vilka hemska saker vi har varit med om sedan vi senast jamades vid! Det var så att pälsen reste sig på våra kroppar – jam, ni kan själva se på bilden:

Katten-Tasse-koksflakt1

Simba blev så rädd att han tassade in under sängen och gömde sig. Bilderna är visserligen tagna vid ett annat tillfälle men de illustrerar våra reaktioner perfekt.

Annons

Katten-Simba-sang

Vad är det då som har hänt, undrar ni såklart. Vi börjar i slutet, alltså med chock nummer två. Den inträffade när matte ställde fram båda våra reseburar och la in ett gäng torrisar i dem. Hon tror att vi ska bli vänligare inställda till att buras in om vi får torrisar. Vilket i och för sig stämmer :-)

Men när vi satt i taxin började vi ana oråd. Sist vi åkte taxi hamnade vi nämligen hos vettisen på Erikslusts veterinärklinik. Och det gjorde vi nu med! Vid det senaste besöket hade vettisen tagit fram en spruta och helt fräckt stuckit oss i nacken. Skulle detta illdåd upprepas?

Nåjam, vi kom fram helskinnade och satt där i våra burar tills vi blev inkallade. Då kom en sköterska och sa att vettisen tyvärr var lite försenad. Skönt, tänkte vi. Medan sköterskan pratade öppnade hon våra burar, tog ut oss en i taget, och nöp oss lite i nacken. Vi tänkte inte mer på det, men efter en stund, medan vi tassade omkring och undersökte rummet, slog det oss: Vi hade redan fått sprutan! Utan att vi märkt det!

Katten-Simba-matte
Det är tryggt att vara i mattes famn när det smäller…

– Förra gången var ni så små, och dessutom skulle Simbas öga behandlas. Så det var ett mycket stimmigare besök. Det var nog därför ni tyckte det var jobbigare med sprutan då, förklarade matte.

Hur det än var, så var det jamarskönt att sprutan inte kändes.  Och nu är vi färdigvaccinerade, säger matte. Hurrjam!

Så till chock nummer ett. Det var på nyårsafton, när det plötsligt började smälla och tjuta något alldeles förfärligt utanför våra fönster. Först var det bara enstaka smällar och då blev vi nyfikna och hoppade upp i fönstret. Men herrejam vilket liv det blev efter en stund! Vi blev jätterädda men så såg vi att matte var alldeles lugn.

Katten-Tasse-sover
Man blir ju helt slut av alla chocker!

– Det är ingen fara kisar, sa hon och tog oss i famnen.

Då blev vi lugnare, men matte fick säga ”ingen fara” ganska många gånger… Och vi höll oss tätt intill henne, för säkerhets skull.

Annars har vi haft det jamarskönt med matte, husse och Tina under jullovet. Hoppas ni också har haft det riktigt bra!

LÄS OCKSÅ

(106)
(0)

31 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar