Annons
Annons

Vemod och glädje på sonens födelsedagsfest

Firandet av sonens 22-årsdag hade en bitterljuv biton för hans gamla föräldrar. För om bara några dagar flyttar Kalle från sin födelsestad. Lämnar oss alla, inklusive Frasse, att försmäkta ensamma i våra hem.

Annons

På torsdag börjar terminen för de musikstuderande vid Furuboda folkhögskola. Och sonen är en av de lyckliga som kommit in. Vi är så stolta över honom! Men, men… Skolan ligger utanför Åhus vid Kristianstad, dryga tio mil från Malmö, och det är internat som gäller.

Tack och lov har sonen träffat flickvännen Tina, som håller ställningarna i hans lägenhet och likt en magnet kommer att dra honom hemåt var- och varannan helg. Vad gjorde vi utan dig, Tina?

Det blev en fest i traditionell stil, fast jag tror att särbon slog rekord i rätter denna gång. Först utsökta snittar – beställda av Kalle och även förfärdigade av honom 🙂 Sedan en fläskstek med svålen kvar, massor av tillbehör och en sås som inte var av denna världen.
Till efterrätt hade Tina fixat en fantastisk jordgubbstårta. Med riven vit choklad på toppen, det ni! Kalle har uppenbarligen tagit intryck av sin mors list och även han valt ett kulinariskt geni som partner 🙂

Vi körde nog fem maskiner disk innan kvällen var slut…

En viss liten dam stal som vanligt stora delar av föreställningen. Det är inte många aktiviteter som undgår Klaras skarpa ögon och eftersom hon är en vänlig själ erbjöd hon såklart Moffi sina tjänster i köket 🙂

Sonen serverade champagne med professionell säkerhet – han har ju inte för intet jobbat på restaurang i Köpenhamn ett par år nu.

För att inte somliga skulle bli alltför avis på morbrors presenthög hade jag med mig några dvd-filmer. De gjorde inte omedelbar succé – det enda Klara vill titta på hos Moffi är Madicken – men Kim försäkrade att de skulle bli högt älskade i sinom tid.
– I alla fall av mig – jag längtar redan efter att få kolla på Trollkarlen från OZ. Och spöket Laban! sa Kim. Man blir aldrig för gammal för Laban.

Det blev en härlig måltid, alltid så mysigt när vi samlas hela familjen 😀 Från vänster: Kim, Klara, Staffan, Kims mamma Kalaya, mormor (Hotell Mormor), Kalle och Tina.

Hoppas det inte dröjer alltför länge tills nästa gång… Du kommer väl hem på helgerna, Kalle…!

LÄS OCKSÅ

(24)
(0)

20 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar