Annons
Annons

Vårkänslor och krypande vemod

Nio plus och jag blir nostalgisk. Ack, om man kunde få den lyckliga stunden på bilden tillbaka! Trots det nyväckta vårhoppet blir jag vemodig.

Det känns som en evighet sedan jag hade den där spindeln i mina tassar – och mellan mina tänder, mums! En evighet sedan han spann sitt nät utanför vårt kökfönster. En evighet sedan matte förevigade min lyckosamma jakt på harkranken
– Ja, tack och lov att det är en evighet sedan du välte omkull krukväxterna under dina jakter. Och en evighet sedan jag i princip fick plantera om dem, sa matte ironiskt.

Annons

Jag struntade i matte och spann 🙂 vidare på mitt nostalgitema. Nio plus är nog bra men NÄR ska det bli tillräckligt varmt ute för att dessa långbenta, underhållande och delikatta figurer ska visa sig igen?


Spaning från trappfönstret.

När man som jag bor på fjärde våningen i ett gammalt hus blir det svårt att få någon underhållning att jama om utanför fönstren på vintern. Trots våra talgbollar är det bara enstaka fjäderkotletter som hittar upp hit, och tyvärr rör det sig då ofta om de otäcka måsarna. Småkrypen… jam, de har nog krupit i ide. Eller… vad gör spindlar på vintern?

– De fryser ihjäl, säger matte. Må de vila i frid. Eller… ärligt talat har jag ingen aning. Men nu fick jag en idé! Nu när det inte är minusgrader längre kanske du kan tassa ut på gården en sväng?

Hmjam, det tål att tänka på… Under vinterhalvåret har jag ju nöjt mig med trapp-patrullering. Ska jag våga det stora tasset ut på gården? Vad jamar ni vänner?

Men nu ska jag inte hänga morrhår längre. Det blir ju en vår i år också 🙂

Senaste nytt på krypfronten
Såg när jag redan publicerat detta inlägg att min vän Gustav har sett ett kryp hemma hos sig. Hurrjam, det bådar gott inför jaktsäsongen! 😀

Må solen lysa över er alla i helgen! 😀

Simon´s katt på flugjakt
Husse, den slöfocken, sitter och sover i fåtöljen medan hans fyrbente vän kämpar för att få mat på bordet… 🙂

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

24 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar