Annons
Annons

Vår vän Findus har hastigt lämnat oss

Katten-Findus-Faxen2

Vår vän Findus har lämnat oss. Slutet kom plötsligt och chockartat. Matte Ingar Faxén och hussarna Richard, Anders, Erik och Ola är förstås förtvivlade. Ingen av dem anade att Findus var så illa däran när de åkte in med honom till veterinären i måndags.

Annons

Ni kan läsa Findus vän-presentation under denna länk.

Katten-Findus-Faxen

Findus hade visserligen magrat och de senaste dagarna hade han kräkts en hel del. Men när det visade sig att han hade en tumör stor som en tennisboll i magen fick hans människor ändå en chock. Visst var Findus dålig, men att det inte fanns något att göra – det var ofattbart.

Här skriver matte Ingar själv om Findus sista dagar i livet:

Findus hade en tumör stor som en tennisboll i magen. Vi visste ingenting Gunilla, vi förstod inte att det var så illa med honom. Han hade magrat en del och gick undan och han har kräkts en hel del den sista veckan. Men annars har han varit pigg och det var bara för några dagar sedan han var ute i trädgården.

Katten-Findus-Faxen3

Men i söndags blev han sämre så vi ringde veterinären och på måndagen åkte jag och min man Richard dit med Findus. Det kom som en chock för oss att han hade cancer, vi hade ju hoppats på att det skulle vara något som gick att bota.

Både jag och Richard insåg att Findus hade ont och att han inte borde få lida mer. Så jag ringde först till vår son Anders och hade tur som fick tag i honom precis innan han skulle ha lektion med sin klass. Veterinär Emma fick förklara för Anders hur illa det var med Findus. Sedan ringde vi Anders bröder Erik och Ola och Anders åkte och hämtade dem.

Vi fick ett fint sista farväl. I rummet fanns tre vita tulpaner och Findus var inlindad i ett ljusgrönt badlakan som Richard hade tagit med sig hemifrån. Jag var ensam med Findus tillsammans med veterinär Emma när Findus somnade in med min hand om hans tass.

Jag vet hur svårt du hade det när Frasse fick somna in. Man sörjer dem så mycket. Findus är så saknad och så älskad.

Katten-Findus-Faxen4

Han ska bli kremerad och begravd på landet ihop med sin bror Jussi, farmor Pyret och farbror Burre.

Vi är så ledsna och inget är sig likt här hemma idag. Våra andra tre katter Busse, Maja och Snuttan undrar var Findus är. Även hunden Timon tittar sig frågande omkring. Snuttan sörjer sin son och Maja sörjer sin bror som var en så fin kompis till dem dessutom.

Findus ”huvudhusse” Anders har tagit det svårt att hans älskade Findus inne finns mer. Saknanden är stor hos oss alla.

Vi tänker på er i er sorg, Ingar, Richard, Anders, Erik och Ola. Inget är så svårt som att fatta beslutet att släppa taget om en älskad vän, och inget beslut är heller så osjälviskt och kärleksfullt. Ni gjorde så rätt Ingar, även om det kändes så svårt.

Många tröstande kramar och tassklappar från oss ♥

LÄS OCKSÅ

(50)
(0)

15 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar