Annons
Annons

Vår vän Aya finns inte längre

Vi har fått ett nytt sorgebud. Åh, så ledsna vi är. För några dagar sedan förlorade våra vänner Jessica och Moye sin bästa vän och syster Aya.
Matte Jessica läste nyligen om Birgittas sorg efter katten Murre . ”Inte visste vi då att vi skulle få gå igenom samma sak så snart” skriver Jessica i sitt brev till oss.

Annons

 

Moye är en av Frasses första vänner, så vi har känt både henne och Aya länge. Jessica och Moye, vi är så ledsna för er skull. Varför ska sådant här hända, varför kan vi inte bara leva i evighet allihopa och ha det mysigt och trevligt?

Aya som liten kattunge.

Här är Jessicas och Moyes brev:

Hej!
Det har hänt något mycket tragiskt. Min bästa vän och Moyes syster Aya har fått somna in på djursjukhuset i Helsingborg. Hon har varit hängig en tid och i går ville hon inte komma in när husse och matte skulle cykla till mormor och morfar.
När vi kom hem på kvällen väntade ingen Aya på uteplatsen. Hon kom inte på kvällen heller. Vi var ute och letade efter henne flera gånger och även på morgonen men hittade inte henne.
Lite senare på morgonen hörde vi grinden och hoppades att det var Aya som kom hem. Det var det också men hon bars av vår granne som hade hittat henne vid sophuset och trodde hon blivit påkörd. När jag såg henne förstod jag direkt att vi måste åka raka vägen till djursjukhuset. Där konstaterade veterinären att Ayas tillstånd var mycket allvarligt.

Vår fina vän när hon följde med på en fisketur förra sommaren.

Husse som var förberedd på det värsta i och med att Aya tidigare haft krampanfall valde att låta Aya somna in istället för att utsätta henne för mer då hon redan var så illa däran.

Det såg inte ut som om Aya hade blivit påkörd. Kanske hade hon fått ett krampanfall när hon varit ute i natt? Det får vi aldrig veta. Det enda jag tänker på är hur hemsk hennes natt måste ha varit, alldeles ensam där ute i mörkret och kylan. Nu har hon det dock jättebra i katthimlen där hon kan jaga möss och äta tonfisk hela dagarna.

Vi saknar henne så och smärtan efter henne är djup. Aldrig har vi haft en så fin och underbar vän som Aya. Må du vila i frid. Vi ses igen!

Kände att vi ville dela med oss av vår historia med tanke på vad Birgitta skrev om sin vän Murre häromdagen. Inte visste vi då att vi skulle få gå igenom samma sak så snart.
Livet är skört, det är bara att inse det och ta tillvara på varje stund tillsammans och göra något bra av den tiden vi får.
Kramar och tassklappar till er!
Jessica & Moye

Jessica och Moye – tack för att ni vill dela er sorg med oss. Glöm aldrig att Aya hade ett underbart liv och att hon fick tillbringa sina sista timmar hos er, omgiven av kärlek och trygghet.
Vi tänker på er.

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)

24 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar