Annons
Annons

Vår kompis Enzo är allvarligt sjuk

Vi är så oroliga för vår vän Enzo. Han insjuknade akut för ett par dagar sedan, efter att länge ha dragits med en klamydia-infektion.


Matte Maria med sin allra bästa och finaste vän Enzo.

Men nu har oroväckande komplikationer inträffat. Enzo är inlagd på sjukhus och är tidvis så trött och försvagad att han inte känner igen sin matte Maria.

Annons

Alla vänner flockas nu runt Enzo, Maria och Enzos lillebror Alfons på Facebook Engagemanget är enormt, men så är också våra blogg- och facebookvänner utrustade med ovanligt stora hjärtan ♥

Vi känner ett särskilt band med Enzo, främst för att han och hans matte är så fina förstås, men också för att Frasse och Enzo är lika gamla – drygt tio år, lika förtjusta i mat (fast Enzo äter dåligt nu…) och de är ganska lika utseendemässigt också, till form och storlek 🙂

Enzos sjukdom och behandling
Så här berättar Maria om Enzos sjukdom och behandling (Vi citerar direkt från Marias facebookinlägg för att inga missförstånd ska uppstå):

Det värmer att så många är måna om lille Enzo! Han har det väldigt tufft just nu. Han har blivit väldigt fysiskt påverkad nu och har svårt att hantera sina framtassar. Det går i vågor. Ibland känner han igen mig, för att i nästa stund glida bort i en annan värld. Vi avvaktar några provsvar för att veta hur vi ska gå vidare. För mig är det viktigt att hans liv räddas i den mån Enzo själv vill det. Jag kämpar så länge han kämpar. Ser jag att han tappar gnistan anser jag att han är värd att gå vidare. Allas vår Lejonkung!

Enzo har klamydia sedan tidigare, samt bukspottkörtelinflammation  (pankreatit) och man misstänker en autoimmunsjukdom som heter myasthenia gravis. Den är mycket mycket ovanlig och många veterinärer har aldrig behandlat den.

Jag har nu fått se otroligt många fina människor engagera sig och ge av sitt hjärta! Ett genuint stöd som kan göra även den tuffaste tårögd.

Kämpa på Enzo, du klarar det!! Vi och alla andra vänner har dig ständigt i våra tankar ♥

Katten Viska har återfunnits!


Här ser ni Viska till vänster, lyckligt återförenad med kompisen Sippo. 

Så till en glad nyhet! För några dagar sedan försvann före detta hemlösa katten Viska, från sitt nya hem hos våra kompisar Sippo, Tindra och husse Peter. Viska bodde tidigare tillfälligt i vår vän Kattsons hem Södertälje katthem och är alltså en av de lyckliga katter som hittat ett nytt, permanent hem.
Liksom med Enzo var engagemanget på bloggar och facebook gigantiskt och flera av våra vänner deltog dessutom rent praktiskt i sökandet efter Viska.

Och till sist fick de lön för mödan – Viska återfanns och med mycket lock och pock lyckades man till sist få henne hem till husse, Sippo och Tindra!

Läs hela historien om Viskas försvinnande här.

En dramatisk händelse med ett lyckligt slut – måtte det bli på samma sätt för Enzo! ♥

Tassnot: Tyvärr har matte inte haft möjlighet att blogga förrän nu denna vecka, så nyheter från hemmafronten får anstå tills nästa vecka 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

17 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar