Annons
Annons

Vår eviga vakthund

Lupp_Hunden i Uleberg_IMG

Det känns alltid vemodigt att vara i Hunnebo vid den här tiden. Sommargästerna har flytt, säsongsbutikerna i sjöbodarna har stängt. Stillheten sänker sig över samhället.

Denna sommar tog slut den också. Fastän jag har varit med om det så många gånger blir jag fortfarande lika deppig. Varför går det så fort? Varför är sommaren bara ett soldränkt ögonblick och vintern så snöslaskigt lång? Och KALL! Och MÖRK!

Annons

När allt är i förändring och framtiden känns tung är det skönt med något beständigt. Som hunden i Uleberg.

Hunden i Uleberg är en klippa som av en naturens nyck har blivit formad precis som ett hundhuvud. Den ligger längs vår favoritpromenadväg som går längs vattnet mellan Hunnebostrand och grannorten Ulebergshamn.

Hunden har vaktat vattnet och klipporna sedan urminnes tider. Somrar kan komma och gå men hunden i Uleberg består. Det känns tryggt att veta att han väntar på oss, att han alltid finns där när vi kommer tillbaka. För det gör vi ju!

I morgon bär det av mot Malmö. Hämta Frasse hos mormor, träffa ungarna, kolla posten, möte i bostadsrättsföreningen. Och så jobbet, snacka med kollegorna – missade ju Firmafesten igår, den vill jag höra allt om! Ta tag i mejlen som samlats under min semestervecka, kanske hittar jag några från er!

Det är rätt ok att komma hem också!


LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar