Annons
Annons

Ursula Wilby ger råd till skygga katten Simba i Allas!

Skygg katt gömmer sig ovanpå skåp

Vi har blivit kändisar! Och det är märkligt nog tack vare Simbas blyghet och ständiga vägran att stå i rampljuset. I veckans Allas, nummer 40, handlar hela Hund- och kattsidan om oss, med bild och allt! 😀

Annons

Katter gömmer sig på hylla

Hur gick nu detta till? Jo, så här var det: När matte höll på med det humoristiska reportaget om knasiga Sommartyper, så pratade hon en hel del med Allas fantastiska illustratör och hund- och kattexpert Ursula Wilby som gjorde de otroligt roliga teckningarna av alla sommartyperna. Matte råkade då nämna att Simba alltid går och gömmer sig när det kommer någon och hälsar på oss. Detta gäller även husse och Tina, som han ju egentligen gillar skarpt.

Skygg katt gömmer sig i garderob

Men Simba är både lite skygg och lite bekväm, så i stället för att som Tasse, ivrigt tassa fram och hälsa besökarna välkomna, tar Simba snabbt skydd i något av sina favoritgömställen, oftast i eller ovanpå garderoberna i vårt sovrum. Detta tycker vi alla är tråkigt – han missar ju mycket skoj – och nu frågade matte Ursula om hon hade något tips om hur man kunde råda bot på detta.

Katt_hoppar_ner från hög hylla

Ursula rådde matte att skaffa ett klösträd med ett hus, där Simba kan gå in och gömma sig utan att för den skull vara helt utom klapp- och kelhåll för besökarna. Då kan matte med gott samvete stänga till de ständigt öppna garderobsdörrarna, och på så sätt hindra Simba att via korgarna ta sig allra högst upp där han är helt oåtkomlig.

Katt hoppar ner från hög hylla

Ett jättebra tips, tycker vi! Så nu håller matte på att leta klösträd för brinnande livet. Det ska vara ett ganska högt träd har vi bestämt. Men matte tycker att de översta plattorna på de höga klösträden är så små. Hon tror att det har något med tyngdpunkt och balans att göra men undrar ändå om ni, kära bloggvänner, har några erfarenheter som ni kan dela med av i detta viktiga ärende. Har ni höga klösträd? Är plattorna små på dem? Funkar det ändå för fullvuxna katter att koppla av på dem?

Katt hoppar ner från hög hylla

Nu önskar vi er alla en riktigt mysig helg! Det blev inte så mycket bloggat denna vecka, matte blev dålig och var hemma en dag, och i morgon är hon ledig, så hon har inte hunnit med bloggen tyvärr. Men vi tar nya tasstag nästa vecka 🙂

Kramar och tassklappar till er alla! 😀

LÄS OCKSÅ

(82)
(0)

22 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar