Annons
Annons

Uppror på facebook när matte började på Friskis och Svettis

Det blev stor uppståndelse på sociala forum och i bekantskapskretsen när matte annonserade att hon hade besökt Friskis och Svettis och där genomfört ett så kallat basgympapass.

Katten Frasse slappar i sängen

Och det kan man ju förstå. När en pålitlig, uthållig soffliggare plötsligt börjar studsa runt i en gympasal börjar man ju undra vad som håller på att hända.

Annons

Katten Frasse slappar under täcket

Mycket riktigt gissade de flesta av våra facebook-vänner på en attack av en mystisk sjukdom. Något i den personlighetsförändrande stilen.

Som ni kanske minns började matte motionsvandra i Hunnebostrand i somras. Hon har även besökt ett gym i tjänsten, vilket resulterade i ett reportage i Allas.

Gunilla Hedenby testar träningsmaskiner på gym
Matte på gymmet med tränaren Carlos Wedin och fotograf Karin Oddner.

Men något mer har det hittills inte blivit av hennes motionerande.

Förrän nu alltså…

Själv fick jag först inte fram ett jam. Hamnade faktiskt i chocktillstånd när matte kom hem och berättade vad hon gjort. Var tvungen att genast kasta mig på sängen för jag blev alldeles matt av chocken.

Katt under påslakan med kattmönster

Matte gjorde mig genast sällskap.

– Fy, det var tufft. Men jag klarade det!

Sedan förklarade matte att hon skulle ge den där motionen som alla friskusar pratar så lyriskt om en chans. Kanske det skulle hjälpa mot den spänningsvärk hon lider av.

Matte säger att hon gillar Friskis och Svettis-gympan för att den passar alla, oavsett hur tränad eller otränad man är.

– Och man behöver inte ha snygga träningskläder eller vara cool, det går så bra att vara sig själv! Trevliga instruktörer och medgympare, bra musik – man blir faktiskt glad av det!  Och trött! sa hon medan hon försökte hitta en smärtfri liggställning.

Katt under påslakan med kattmönster

Jag nickade deltagande. Själv koncentrerar jag mig helt på den del av motionen som bygger muskler. Ni vet väl att det är MELLAN träningspassen, när man vilar, som musklerna byggs upp. Så som den smarta katt jag är fokuserar jag helt på vilan. Bygga, vila, bygga, sova, det är min melodi!

Matte läste som vanligt mina tankar.

– En genial metod Frasse!

Sedan tog vi oss en riktigt lång, härlig muskelbyggande middagsslummer!

Tassnot:
Måste ju påjama att ETT gympapass inte gör en vältränad matte – vi får se om hon orkar upprepa sin insats nästa lördag. Och nästa lördag igen. Och… 🙂

Tjejsnack om när matte blev efterlyst
I veckans Tjejsnack-krönika berättar matte om hur hon bytte namn när hon blev efterlyst. Missa inte denna rafflande historia!

I morgon är det helgdag, hurrjam! Och på fredag är matte ledig, hurrjam igen! Vi önskar er alla en riktigt fin Kristi Himmelfärdshelg så ses vi på bloggen igen nästa vecka! 😀

LÄS OCKSÅ

(39)
(0)

19 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar