Annons
Annons

Två vänner är borta – Fortuna och Sotamurra fick somna in

Veckan fick en sorglig inledning. Två av våra vänner har lämnat oss, båda efter en tids sjukdom.


Fortuna.

I helgen fördes Fortuna, förste bloggkatt på Södertälje katthem, till sjukhus med magsmärtor. Alla hennes vänner på bloggar och i hem runtom i landet höll tassar och tummar att hon skulle klara sig. Blogghjälpen fanns som alltid vid hennes sida och hoppades liksom vi att det skulle gå bra. Men i går tvingades hon med tungt hjärta meddela oss att Fortuna fått somna in.

Annons

Så här skriver Blogghjälpen i sitt inlägg om Fortunas död:

Efter att ha legat med dropp i natt utan önskat resultat och då man misstänkte en mycket allvarlig sjukdom fick Fortuna somna in mitt på dagen idag. Avgörande blev att hon hade ont och att inga garantier kunde ges att hon nånsin skulle bli bättre.

Vi anar ofta att många av katthemmets bloggkatter haft det tufft innan de kommit till katthemmet. I Fortunas fall inte bara anade vi, utan vi visste. Varför fick inte du chansen till ett toppenhem där man öste all den kärlek över dig som du var värd? Kanske hade du inte blivit sjuk då? Tankarna far i huvet en dag som den här.

Jag kommer aldrig glömma din kolsvarta sidenlena päls, dina vackra gulbruna ögon, hela din lilla kropp. Visst är det märkligt att en så liten kropp kan göra så stort intryck?

Nu får en ny bloggkatt ta över efter Fortuna. Men det dröjer några dagar, nu behöver blogghjälpen ta hand om sig och hämta nya krafter ♥

Sotamurra fick somna in


Sotamurra.

Förra veckan kom ett annat dödsbud. Frasses vän Sotamurra fick somna in efter att ha blivit mycket sjuk. Hon hade länge lidit av ett allvarligt hjärtfel, men även efter att man upptäckt en elakartad tumör, fortsatte hjärtat tappert att slå.

Vår bloggvän Wikki berättar vad som hände:

I morse satt Sotamurra förväntansfull nedanför mattes frukostbord och väntade som vanligt på sin smörklick. Matte blev glad att se henne orka detta med tanke på hur dålig hon varit bara dygnet innan, med flera timmars dropp hos veterinären på Jourkliniken. Sotamurra njöt av att slicka runt sin smörklick på golvet…

Sotamurras hjärtfel skulle kunnat ända de lyckliga smörklicksdagarna när som helst, men när hon plötsligt senaste tiden magrade av kraftigt så slog ändå hjärtat troget på – istället fanns där en elak tumör… Sedan gick allt så fort så fort idag från den lyckliga smörklicksstunden tills tassarna plötsligt inte bar och matte grät.

Det var inte så länge sedan matte Birgit tvingades säga farväl till sin älskade tungviktare Gorys. Nu är Sotamurra också borta. Men kvar finns sju snälla katter, som alla står beredda att trösta sin kära matte ♥

LÄS OCKSÅ

(40)
(0)

10 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar