Annons
Annons

Tipset som kan bli Goliats räddning

Ibland kan ett litet tips betyda allt. Till och med skillnaden mellan liv och död. Därför blev vi så glada när vårt inlägg om Goliat ledde till att en veterinär hörde av sig med ett råd.

Helig birma-katt med tratt

Som ni kanske minns la vi ut länken till blogginlägget om Goliat på våra Facebooksidor – både matte och Frasse är ju numera på Facebook 🙂
Och via våra kära vänner Sixten och Pumas matte fick vi ett tips från veterinär Satu Kärnä. Så här skriver Satu om Goliats problem med bajsandet, som har visat sig vara betydligt allvarligare än man trodde från början:

Annons

Kronisk förstoppning kan lösas med en operation om inte mediciner typ Mestinon och Prepulcid hjälper. Man opererar bort större delen av colon (grovtarm). Kissarna är lite lösa i magen i cirka en månad men sedan brukar det funka bra. Har utfört ingreppet ett antal gånger med bra resultat…. Hör av dig om du tycker att detta skulle vara ett alternativ.
Hälsningar Satu Kärnä

Katt med tratt

Goliats matte och husse är så otroligt tacksamma för tipset och ska såklart förmedla det till ”sina” veterinärer så fort som de bara kan. Vi har fått ett tackmail från dem, där de också skickade med nya bilder på Goliat. Visst är han lik vår vän, den skenhelige birman Kjelle Bus? 🙂

Så här skriver Goliats husse och matte i sitt tackmail:

Hej alla!
Tack gulliga gulliga för all hjälp, måste säga att det här är den bästa hjälp vi fått hittills!!! Vi blir alldeles varma om hjärtat att ni finns där ute.
En veterinär från kliniken ringde förra veckan till både mig och min man och sa att prognosen inte ser så bra ut för Goliat.

Vi läste vad Satu skrev och kommer ta med det i diskussionen med veterinärerna. Vi tror inte det handlar om en vanlig förstoppning för Goliat utan mer att han inte kan mata ut bajset. Vi ser och känner när bajset hamnar på höger, vänster eller rakt bakom analöppningen. Det fastnar där och han kan inte mata ut det själv. Det är väldigt svårt att förklara. Men husse får massera ut bajset på honom.

För övrigt tycker vi Goliat har börjat komma igen bra efter allt det tuffa som hänt honom sista tiden. Han är så go och frisk förutom att han inte kan bajsa själv.
Vi vill verkligen inte mista honom, kan inte tänka oss en framtid utan honom. Vi älskar honom av hela våra hjärtan.
Vi håller er informerade och tack än en gång för att ni håller vår låga tänd…!
Kramar från Goliat hans matte och husse

Heja Goliat! Vi fortsätter hålla tassar och tummar och en jättestor låga av hopp brinnande!

LÄS OCKSÅ

(21)
(0)

15 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar