Annons
Annons

Tio tjejer blev med bok – men här är det päls som gäller!

Jag säger inte att jag hellre hade intervjuat detta inläggs huvudfigurer. Men det kändes retligt att jag bara fick träffa katten Hugo, westien Charlie och blandrashunden Molle som hastigast innan jag var tvungen att skynda i väg till tåget.

Annons


Molle – eller Molltass som han egentligen heter 🙂

Hugo, Charlie och Molle bor i Skottorp. Och där var jag för en tid sedan för att göra ett reportage om tio modiga och hjärtevarma tjejer som skrivit en bok om sina liv tillsammans. I veckans Allas, nummer 11, kan ni läsa om deras stora projekt ”Vi blev med bok”.


Tio glada författare plus en lika glad reporter på trappan till Skottorps slott. Foto: Christel Lind.

På bilden ovan ser ni: Bakersta raden: Malin Nilsson, Birgitta Nyström, Katarina Bengtsson, Ingrid Johansson. Mellersta raden: Maria Bengtsson, Pyret Backman, Christina Larsson. Främre raden: Peggy Måbrink, Villemo Ekman, Randi Kibsgård. Och så jag vid porten 🙂


Hugo är i fin form trots sina femton år.

Tio kvinnor, tio liv. Tio berättelser om utbrändhet, psykisk sjukdom, ensamhet. Om sorgen att mista ett barn, skriver jag i reportaget. På Allas.se kan du vinna boken och vill du köpa den så klicka här!


Westien Charlie med kompisen Molle, med blanade anor  🙂

Kvinnan som födde bokidén heter Christina Larsson. Hon driver salongen Skummeslövsfrisörerna i Skottorp och det var där vi träffades. Vi tog bilder från salongen, som även är en plats för healing, seanser och massage, och vid det vackra lilla slottet som ligger granne med Christinas salong 🙂


Snart är vi i Allas! Maria Bengtsson, Villemo Ekman och Birgitta Nyström begrundar detta.

 

 

Tillsammans med proffsiga fotografen Christel Lind var vi tolv glada och pratsamma tjejer. Som ni förstår var detta alltså inte den där typen av intervju när man sitter i var sin fåtölj och samtalar. Nej, det var full rulle, högt i tak, käftslängande och skämtande, och så en härlig lunch ovanpå det.


Christina utanför sin mysiga salong – som låg i Skummeslöv tidigare, därav namnet.

Men när man har roligt går tiden fort. Vilket innebar att när jag äntligen fick träffa Christinas fyrbeningar Hugo, Charlie och Molle, var det nästan dags att åka hem. Men jag hann klappa, plåta och ta reda på lite fakta om dessa trevliga familjemedlemmar.


Christina gör en snabbstyling av författarkollegan Randi Kibsgårds hår .

– Vår stilige perserkatt Hugo har hunnit bli femton år, precis som Charlie. Hugo har lite problem med ögat men annars mår både han och Charlie bra, berättar Christina.


Villemo har ett särskilt massagerum i salongen.

Blandrashunden Molle är rena barnrumpan jämfört med sina kompisar, bara två år gammal och med en energi som tycks outtömlig. Precis som det ska vara alltså 🙂


Molle är en mycket socialt kompetent kille som älskar nya bekantskaper.

Det var svårt att slita sig, men till slut var både jag och fotograf Christel tvungna att kasta oss in i bilen för vidare befordran till Laholm och tåget till Malmö.

Tack tjejer, för en underbar dag i Skottorp! 😀

Vi lär oss rädda liv
Om ni tittar in på chefredaktör Gunilla Håkanssons blogg Håkanssons Hörna kan ni se mig och mina kolleger i full färd med att rädda livet på lilla Anne. Nu är Anne visserligen bara en träningsdocka men ändå… Alla borde gå en kurs i hjärt-lungräddning!

Ha en underbar helg, alla! 😀

LÄS OCKSÅ

(5)
(0)

10 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar