Annons
Annons

Tasse: Jag är en kopia av katten Frasse – men skenet bedrar…

ÄNTLIGEN är det MIN tur att presentera mig! Simba fick ju tassa före, vilket rent kattematiskt är fel, för jag, Tasse, var ju faktiskt först på plan.

Gråvit kattunge i fönster

Men som den storsinta och generösa katt jag är låter jag honom komma undan med det. Han får ju nästan aldrig komma undan annars, för jag bara älskar att låtsasslåss och hoppar på honom stup i kvarten 🙂 Ibland blir han lite trött på mig, hihi…

Annons

Kattunge som ligger i famnen på en schäfer hund.
Jag kom väldigt bra överens med vår hundFoto: Therese Nilsson.

Som ni förstår är det alltså jag som är Tasse! Kan börja med att jama om att jag betydligt mer livlig än Simba. Jag har svårt att vara stilla, och därför blir mina människor så otroligt tacksamma när jag någon gång tar mig tid att kela med dem.
Medan Simba tassar fram till matte alldeles av sig själv, måste jag jagas och infångas och sedan med milt våld hållas fast en liten stund innan jag i nåder låter mig klappas 🙂

Gråvit katt
Min mamma Misse

Matte tror att mitt stora aktivitetsbehov har med min uppväxt att göra. Jag föddes på en gård utanför Vinslöv, som ligger mellan Hässleholm och Kristianstad, och tillbringade mina första månader med två små barn och massor av djur. Och min mamma Misse och mina syskon förstås! Samt matte Therése, som tillsammans med husse försökte hålla reda på alla oss vildbasare 🙂

Linderods-svin
Tina klappar grisarna – det är Linderödssvin, fick matte veta 🙂

I mitt barndomshem finns det som ni ser en hund, flera katter, grisar och höns. Det är full rulle hela tiden. Det är stor skillnad, jämfört med mattes ganska händelselösa tillvaro, måste jag jama 😀
Men faktum är att nu när några veckor har gått, har jag upptäckt att det är ganska skönt att koppla av också. Det är mysigt att mysa! Och Simba är ju långt ifrån någon tråkmåns, han tycker att det är kul när vi jagar varandra och låtsasslåss och ställer till hyss så där i största allmänhet 😀

Kattungar busar i klösträd
Kolla in min blick!

Matte tycker att det är så roligt att jag och Simba är olika. Först och främst till utseendet, förstås. Jag är grå och vit, som Frasse ♥ och Simba är brunsvartvit – tigrerad tror jag det heter. Jag är senig och hård, medan Simba har en mjuk och lite mer rundlagd kropp.

Kattunge som skjuter rygg
Ser ni mina stiliga örontofsar?

Och så sättet då. Matte brukar säga att jag är en gatusmart kille som gillar ett riktigt bra hyss och har en liten räv bakom örat. Simba är lite mer mjuk även i sättet, och behöver mer uppmärksamhet och kel. Men trots olikheterna trivs vi jamarbra ihop, matte säger att vi kattlett… eh… kompletterar varandra!

Kattunge sträcker ut sig i stol
Det ÄR faktiskt skönt att koppla av ibland… 🙂

Som ni ser är jag väldigt lik Frasse. Matte tycker att det känns så bra. Hon trodde först att hon skulle känna sig sorgsen och vemodig när hon ständigt blev påmind om Frasse, men så har det inte blivit. Hon tror att det beror dels på att vi är två katter – hade jag varit ensam katt som Frasse, hade det nog varit svårare – och dels för att jag faktiskt också är ganska olik Frasse på flera sätt.

Katttunge som biter matte i handen
Men ibland bara måste jag hugga till!

Mina ögon är mindre och lite ”plirigare” än Frasses. Ett litet busfrös ögon, säger matte ömt. Och så sättet då. Medan Frasse var lugn och maklig är jag som en liten virvelvind. Fast matte erkänner att jämförelsen inte är riktigt korrekt, för Frasse var ju så mycket äldre, när han var en liten kattunge hittade han ju också på hyss. Men det är den äldre Frasse som matte har tydligast i sitt minne ♥

Nej, nu har jag inte tid att jama med er längre, nu måste jag ta ett varv runt lägenheten och se vad jag kan hitta på för hyss 😀 Där ligger Simba och sover så gott, men det ska han inte få göra länge till, hihi… 😀

LÄS OCKSÅ

(71)
(0)

42 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar