Annons
Annons

Svårt samsas med matte i soffan

Matte var inte nådig när det visade sig att den fina soffa hon fått hem från Hunnebostrand passade perfekt som mysplats för mig.

Katt slappar i soffan

– Här skaffar man sig en ny, mysvänlig soffa och innan man vet jamet av har du lagt tassarna på den!

Annons

Klart jag har, hihi… En rolig grej är att jag inte ligger I själva soffan, utan på ryggstödet. Jam, ni ser själva på bilderna 🙂

Så här var det: Jag upptäckte snabbt att de mjuka kuddarna i Nya soffan var som gjorda för mys. Det var bara en liten förarglig grej: När jag la mig ovanpå ”ryggstödskudden” så gled jag ner mellan den och  ryggstödet.

Katt ligger och slappar i soffa
Här ser man tydligt hur ryggstödskudden buktar ut.

Detta fick till följd att ryggstödskudden föll framåt, vilket í sin tur innebar att matte gled allt längre utåt soffans kant. Faktum är att hon vid ett olyckligt tillfälle ramlade ner på golvet när hon överrumplades av min plötsliga nedglidning.

Vad göra? Matte muttrade att det minsann fanns mysplatser så det räckte till en liten kropp som min, medan hon bara hade soffan att tillgå. Och det ligger ju något i det, men ni vet hur det är, har man hittat en riktig mysig plats så vill man inte gärna överge den…

Cool katt slappar i soffan

Så jag framhärdade, och efter att ha tillbringat några kvällar i kamp för att hålla sig kvar i soffan, gav matte upp.

– Vi måste lösa det här! sa hon och klampade in i sovrummet (nåjam, hon hade raggsockor och pälstofflor så stegen hördes knappt. Men det KÄNDES som om hon klampade!)

Matte återvände med en platt huvudkudde i famnen. Den placerade hon ovanpå ryggstödet och ryggstödskudden, så att den täckte det mellanrum som jag annars skulle glida ner i.
Jag la mig tillrätta på kudden. Perfekt! Nickade nådigt mitt bifall till matte.
Men tror ni hon är nöjd? Icke! Nu klagar hon på att när jag ligger på kudden så buktar den ut i soffan och tränger ut henne mot kanten.

– Jag får ju knappt plats!

Hmjam, du kanske skulle banta lite, matte…

– Skulle JAG banta?? Det är ju du som är…

Här riktade jag en så sårad och förebrående blick på matte att hon avbröt sig. Men jag vet nog vad hon tänkte!

Men inte ska väl någon av oss behöva banta! Finns det hjärterum finns det stjärterum. Eller hur, kära vänner? *blink* 🙂

FEST HOS ALICE IDAG!

Två kattkompisar i soffa

I dag är det fest hos vår kompis Alice! På bilden ser ni Alice till vänster tillsammans med Wilma som tyvärr tassade över Regnbågsbron för ett tag sedan ♥
Vi citerar direkt från inbjudan till festen:

Idag firar jag min ”komma-hem-för-alltid-dag” och vi firar min 5:e födelsedag samtidigt eftersom vi inte vet hur gammal jag är och på onsdag fyller småbrorsorna Mårrgan och Bosse 2 år.
Vill ni komma på fest på onsdag? Vi tänkte fira oss alla tre då. Matte har lovat att ladda upp med vitfisk, räkor, dreamizar och annat gottigt.

Klart vi kommer, Alice, nu ska vi slå tassarna i taket och ha kul! 😀

LÄS OCKSÅ

(58)
(0)

15 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar