Annons
Annons

Svamphunden Sigge räddade en kattunge!

En bomb, en räddningsaktion och ett hjältedåd – det har varit en minst sagt händelserik och dramatisk helg… Dock inte för matte och katt – vi har nöjt oss med att äta gott, umgås med släkten och sätta upp adventsstakar 🙂

Annons

Hund letar svamp

Men räddningsinsatsen var rafflande, så låt oss börja med den…

Det handlar om vår kompis, Sigge Svamphund, som förutom att han är en hejare på att hitta svampar av alla sorter, även är en modig skällis, med hjärtat på rätta stället. Sigge gillar katter och särskilt sina sambor, missarna Askur och Freja. När kattungen Freja försvann i lördags och ännu inte hade återfunnits på söndagsmorgonen, fick Sigge rycka ut.

Katt räddad ur källare av hund

Så här skriver Sigge själv på sin blogg:

Ingen Freja nånstans, Askur lockade, matte letade, jag letade men hon var borta. En katt kan inte gå upp i rök och inte hade det varit öppet nånstans så hon hade kunnat smita heller.
Men Freja fanns inte.
Så släpades jag ut i hälsovådligt regn. Då hade matte insett att kanske att Freja lyckats smita ut i trappen när jag och matte varit på väg ut eller in.
Ingen Freja i trapphuset. Matte letade och lockade ute, men inga reaktioner Jag skadades allvarligt av regnet och ville bara hem och in. Men när vi passerade huset bredvid oss så hörde jag nåt och drog åt ett helt annat håll.
Under en trappa finns ett litet utrymme och där inne satt Freja och jamade!!!

Läs hela den dramatiska historien på Sigges blogg! Slutet gott, allting gott. Tack vare Sigges hjältedåd! Passade ju bra att det utfördes på Kattens dag också  🙂 Tassen upp för dig Sigge!

Här ser ni Askur och Freja lyckligt återförenade:

Två katter myser tillsammans

För vår del gick det alltså betydligt lugnare till. Min bror och hans fru kom ner från Falkenberg. Till deras ära hade mormor beställt bomber på ICA. Dessa bomber är helt ofarliga och kan också benämnas räktårtor 🙂

Tyvärr kunde jag inte med att stjäla med mig räkor hem, så en viss kattherre fick tröstas med extra Dentisar och smaskiga köttbitar från mattes söndagsmiddag 🙂

Fyjam på oss!
Vi upptäckte att vi i Dinas gästblogginlägg glömde att länka till pressreleasen om det nya förbundet Svekatt, där många goda krafter ska jobba gemensamt för att höja kattens status i samhället. Förlåt Dina,vår gästbloggare från Södertälje katthem, vi gottgör det nu!

Tassnot: Återkommer till adventsstakarna 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

18 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar