Annons
Annons

Strategiskt mys med husse

Visst är det de små dyrbara ögonblicken som räknas. Men ibland blir de där små stunderna lite väl små. Och lite väl få!

Husse kelar med sin katt
Det gäller att inte verka för angelägen…

Detta jamar jag om för husse varje gång han kommer. Som ni förstår är det inte alls tillräckligt ofta. Och jag håller på min värdighet. Så länge han inte rättar in sig i ledet och ser till att hälsa på sin gamla katt och gamla matte – vi är alltid VÄLDIGT gamla och sorgsna när vi tar upp detta med husse  🙂 så tänker minsann inte jag hoppa runt och svansdansa för honom så fort han sätter foten innanför vår dörr!

Annons


Ibland leker vi arga leken 🙂

Så jag låter honom i nåder ta upp mig och tittar lite lagom avmätt bort från honom när han vill mysa. Inget fjäskande här inte!

Men i hemlighet njuter jag för fulla muggar. Och förargligt nog kan jag aldrig låta bli att börja spinna. Varje gång tänker jag: ”nu ska jag bara ligga tyst och sorgsen, lite hemlighetsfull, så att han undrar vad som står på”. Och varje gång börjar jag spinna så fort han tar upp mig. Det är som förgjort!

Husse kelar med sin katt
Kolla hur jag strategiskt vänder bort huvudet så att inte husse ska tro att jag är alltför lättfångad…

Matte har liknande problem. Varje gång husse kommer tänker hon ”Nu ska jag INTE säga något om att det är så synd att vi ses så sällan”.

– Och på sätt och vis klarar jag det, suckar hon. Jag säger ”jag förstår att det är många som drar i dig när du är i stan, så stressa inte för att hinna med oss”. Men det blir ju samma underliggande budskap ändå… Det är som om jag vore programmerad!

Och kanske hon är det. Kanske alla mödrar har fötts med oförmågan att sluta längta. Och sakna. Och kanske så starka känslor helt enkelt måste få utlopp. Och kanske gäller det även fäder. Och katter. Och alla andra som älskar en annan människa. Eller katt. Eller skällis. Eller… jam, vem som helst!

Det brukar sluta med att matte skrattar åt sig själv och säger till husse att inte bry sig om henne. För huvudsaken är att han har det bra på sin skola i Furuboda. Och i sin lägenhet med flickvännen Tina.

Själv skrattar jag kanske inte. Men jag brukar förlåta husse till slut, för jag vet att han kommer så ofta han kan. Men jag visar det inte alltför tydligt. Lite pli måste man ha på sina tvåbeningar, hur mycket man än håller av dem!

TACK för ett fantastiskt, ösigt och klösigt party Pelle!
Har missat att tacka vår käre vän Pelle för det fantastiska kalaset han bjöd på för några dagar sedan. Får skylla på att matte blev krasslig och stannade hemma från jobbet ett par dagar. Men nu jamar jag TACK, käre Pelle, vilken jamarkul fest det blev!

Dui och Deco skänker sitt klösträd till Södertälje katthem
Våra vänner Dui och Deco vann ett jamarfint klösträd i Wikkis senaste Tasseritävling. Men i stället för att själva klättra och klösa för fulla tassar väljer de att skänka klösträdet till Södertälje katthem. Det är katterna hela dagen det, hurrjam för Dui och Deco!

Ha en underbar helg alla! 😀

LÄS OCKSÅ

(37)
(0)

21 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar