Annons
Annons

Stellan och Gloria – hemlösa katter med ett hemskt förflutet

Katten-Stellan-Sodertalje-katthem2

I dag får två vänner vi ömmar mycket för gästblogga hos oss. Det är Gloria och Stellan Skarsgård, fast inte filmstjärnan, utan den stiliga, svarta katten på bilden ovan. Liksom sin lika vackra kompis Gloria längtar han efter ett eget hem ♥

Annons

Katten-Gloria-Sodertalje-katthem
Gloria.

Stellan är nu förste bloggkatt hos Kattson på Södertälje katthem. Här berättar han med egna jam om hur hemskt det kan vara för en liten katt att bli övergiven och lämnad att klara sig själv i en hård värld.

Vill du öppna ditt hem för Stellan och Gloria? Hör då av dig till Södertälje katthem08-550 32 000.

Hej alla!
Jag heter Stellan. Egentligen är jag döpt till Stellan Skarsgård, men jag kallas bara för Stellan.

En gång hade jag ett eget hem. Det var länge sedan nu. Jag har nästan glömt hur det är att ha egna människor som älskar en och gör så man har det bra.

När mina människor flyttade fick jag inte följa med. Jag tror alla kan förstå hur det känns att inte vara önskvärd längre. Att inte få mat, inte bli klappad, inte få vara inne i värmen. Det är en hemsk upplevelse som jag inte unnar ens min värsta ovän, om jag hade haft nån.

Katterna-Stellan-Gloria-Dreamies

När jag äntligen började förstå att jag var övergiven var det som om livet tog slut. Jag gick omkring på en parkeringsplats och letade efter mat och nån som kunde hjälpa mig. Det är märkligt så många människor som bara går förbi en stackars mager katt och endera inte låtsas se den alls eller sparkar och skriker åt den. Det räckte alltså inte att jag var övergiven av mina tidigare människor, nu kände jag mig övergiven av alla i hela världen.

Till slut var det i alla fall nån som förbarmade sig över mig och ringde till Södertälje Katthem. De sa att de hade fullt, men att jag skulle sättas upp på kölista. När de fick höra att jag var väldigt deprimerad och mager fick jag flytta högt upp på den listan och sen dröjde det bara några dagar innan jag fick komma in.

Katten-Stellan-Sodertalje-katthem3

Här fick jag ordentlig mat på fasta tider och människor som tog hand om mig så gott de kunde. Men en depression avtar inte bara så där utan vidare. Jag åt dåligt och kräktes för min mage var inte alls van vid bra mat. De tyckte det var bäst att ta mig till djursjukhuset där jag blev ordentligt undersökt. De tog lite prover och sa att det inte var något större fel på mig, men att jag behövde lite specialmat.

Efter en tid mådde jag bättre och kunde övergå till vanlig mat. Jag fick en kompis också, men efter ett tag fick den ett eget hem och flyttade. Då fick jag en ny kompis. Hon hette Gloria och var jätterädd i början, men efter ett tag började hon lita på mig och vi blev bästa vänner.

Gloria har haft det ännu värre än jag innan hon kom till katthemmet. Det har satt sina spår. Eftersom man märkte på katthemmet att den enda hon verkade glad över att umgås med var jag, bestämde man att hon och jag hör ihop och vi ska få komma till samma hem.

Katten-Gloria-Sodertalje-katthem2
Skyggisen Gloria är sakta men säkert på väg att bli en tryggis

På katthemmet är det många katter att sköta om och man hinner därför inte gosa så mycket med alla. Man började märka att Gloria var ledsen och passiv och funderade på hur man skulle kunna lösa problemet. Det bästa hade naturligtvis varit om man hittade ett hem med en eller flera människor som dels ville ta hand om oss båda, dels förstod att Gloria behöver lugn och ro under lång tid framöver. Nåt sånt hem har inte hittats ännu tyvärr.

Men i väntat på det hemmet har man hittat en annan lösning som visat sig vara väldigt lyckosam. Vi har fått komma till ett jourhem. Där har vi det så bra man kan ha det i väntan på vårt riktiga hem. Gloria har gjort enorma framsteg. Hon busar, ibland även på nätterna, och hon vågar gå i sängen som jourmatte försöker sova i. Det är väldigt modigt för en katt som tidigare varit rädd för varje beröring.

Jag själv är numera en glad katt som tycker om människor. Jag är ingen knäkatt ännu, men det kanske jag ska bli så småningom. Det har jag inte bestämt än. Det skulle faktiskt inte förvåna mig om till och med Gloria skulle lägga sig i knäet när hon fått landa i vårt egna hem, men inte heller hon har bestämt sig ännu i den frågan. Alla katter blir inte knäkatter men är jättemysiga ändå.

Om du skulle kunna ge oss ett gemensamt hem, eller om du känner nån som du tror skulle kunna det – kontakta Södertälje Katthem på: 08-550 32 000.

Läs mer om Stellan och Gloria i Pelles blogg, hos Kattson och på Södertälje katthems hemsida

LÄS OCKSÅ

(49)
(0)

12 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar