Annons
Annons

Spegel spegel, vem katten är det där?

Frassenacke

Blicken är tom. Stundtals så utslocknad att jag blir rädd. Ska jag boka tid hos en psykolog? Det lär finnas särskilda djurterapeuter…

Har Frasse fått själsliga problem? undrar ni. Nja, det är snarare så att jag undrar om han har någon. Själ alltså. Åtminstone varje gång jag ställer honom framför en spegel.
Jag vet att de flesta djur inte inser att den pälsklädda figuren i spegeln är dem själva. Men bilden av denne fullständige främling brukar ändå resultera i någon form av reaktion.

Annons

Frasse430

Som att gå bakom spegeln och kolla om den konstiga typen gömmer sig där. Eller gå till attack och försöka förgöra den ondskefulle fienden.

Men Frasse är totalt likgiltig. Ingenting kunde intressera honom mindre än bilden av honom själv tornande upp sig i all sin prakt. Blicken förlorar sig snabbt i fjärran och så tassar han bort till favoritlådan och gäspar uttråkat.

Visst är det synd att han inte kan se hur stilig han är! Eller… har han blivit utseendefixerad? Vägrar spegla sig för att han tycker att han är för tjock? Lider Frasse i hemlighet? Kämpar i det tysta med bantningsdieter?
Men när han i nästa sekund jamar uppfordrande vid kylskåpet har jag svårt att tro det…

Kan era djur se sig själva i spegeln? Skriv och berätta i en kommentar!

Kolla in en katt som är klart tveksam till sin nya spegelkompis:

httpv://www.youtube.com/watch?v=nkcSNYh1hoU&feature=related

Hunden verkar vänligare inställd och vill till och med pussas:

httpv://www.youtube.com/watch?v=2blm7XBunP4&feature=related

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)

9 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar