Annons
Annons

Sorgen vändes i lycka – Tasso är Musses efterträdare

Kattunge - blandras - norsk skogskatt maine coon - perser

Musse har fått en efterträdare! Det har varit en lång sorgeprocess men nu kände matte Annrika att det var dags att öppna hemmet och hjärtat för en ny liten vän. Så idag presenterar vi Tasso, ett fyra månader ungt busfrö som sprider glädje och lycka till alla i Villa Rosa!

Annons

Kattunge i träd

I Annrikas brev till oss kan ni läsa hela den underbara historien om Tasso (Tasse gillar såklart hans namn skarpt :-))

Hej Gunilla, Simba och Tasse!
Länge, länge sedan är det som vi jamades. Det märks när vi läser bloggen – ni har växt och blivit stora – ja, alltså du, Simba och du, Tasse!

I dag vill vi gärna presentera en ny liten kompis: TASSO för er!

Just i dag, 19 maj, fyller TASSO fyra månader – och han flyttade in i Villa Rosa för fem veckor sedan. Han bär på en spännande blandning av norsk skogkatt, maine coon (amerikansk skogkatt) och perser. Han är alldeles obeskrivligt mjuk och ljuvlig och han har alldeles obeskrivligt vassa tänder och klor.

Kattunge i soffa

Han älskar att klättra och bästa sovplatsen är alltid den högst belägna. Valvöppningarna mellan rummen är favoriter. Där kan man klättra upp på ena sidan och ner på andra – eller tvärs om! Morgonpasset gör man trevligast på tegelväggen i köket. Trädgården kommer så småningom att framstå som ett slags Cats’ EuroDisneyland!

Än så länge är det inomhusliv som är aktuellt, men vi förstår att det är UTE som kommer att gälla framöver!

Under de fem veckor som gått sen 12 april har Villa Rosa genomgått en fullständig förvandling. På nedre våningen finns numera bara krukväxter i ETT fönster – orchidéer verkar inte tilltala Tasso alls, så dom får stå kvar. Men de stora vackra växterna – bland andra Husses stolta avokadoträd – som stod lite här och var både på golv och i fönster här nere – har fått asyl uppe på Loftet. Jag tittar på bilder på bloggen från Tasses utforskning av sovplatser och ler igenkännande…!

Kattunge som gäspar

Långa nerhängande dukar, levande ljus på låga bord, släpande gardiner (VEM har SLÄPANDE gardiner???) högaktiva ampelväxter, stora, fluffiga soffkuddar med tofsar, you name it…är i nuläget – tills vidare – endast mysiga minnen. Och det är inte bara huset som slimmats: Långt hår förvaras (av självskyddsdrift) numera i minimal tofs (”käringknut”), de långa dinglande örhängena förvaras i askar med tättslutande lock och flirtiga ögonfransblinkningar är tills vidare strängt förbjudna… ALLT som rör sig är presumtiva byten!

Att vara småbarnsförälder är relativt enkelt om någon frågar mig! (Vi har ett nytt litet barnbarn som är tre månader och föräldrarna verkar ha rena semestern om vi jämför!) Att vara ”kattungeförälder” det kräver sin kvinna (och man!)! Dygnet runt i kvadrat!

Den Lilla Katten kallades från början BÄRNSTEN. Han växte upp i en kull med tre bröder och de bar alla ”arbetsnamn” av ädelstenar. Vi bollade namn under veckorna som vi väntade honom – LUDDE blev till slut det namn vi tänkte skulle sitta bra.

Äldre svartvit katt
Musse somnade in fredagen den 20 september i fjol. Han spred lycka och kärlek till sina närmaste i över 19 år

Det tyckte inte Lilla Katten. Han struntade helt i alla smeksamma LUDDE-lockanden. Vickade inte på örat över huvud taget. Vi vred och vände på bokstäverna. Något med ”-s” i skulle det kanske vara, men då hamnade vi hela tiden på MUSSE… Den Lilla Katten skulle verkligen passa att heta Musse, men då skulle han ju inte bli en egen katt, liksom… vi jobbade vidare med namnförslagen.

Han har väldigt vackra tassar. Stora, kraftiga. Svarta trampdynor….

TASS.. Tasse… Tassen…”TassO ” Och Den Lilla Katten lystrar! TASSO…..

kssss..s TASSO…TASSO!

Just nu går vi i sele. Utforskar trädgården. Känner in, doftmarkerar, HÄR bor jag!

Nu är det dags för Nattvandringen – den gör flocken, dvs Husse, Tasso, Matte (i rangordning nämnd) tillsammans.

Det finns en bra historia om hur det kommer sig att Tasso faktiskt blev ”Vår Katt” – den ska jag berätta någon dag när Den Lilla Katten sover. Jag kan ju avslöja att Werner, Världens Bästa Veterinär, har ett finger (nej! en hel hand !) med i spelet.

Stor KRAM och högljutt SPINNANDE från Annrika, Husse och Tasso

Vi är så glada för er skull, Annrika! Och vi passar självklart på att utnämna Tasso till Simbas och Tasses nya vän ♥

Vi ser självklart också fram emot att få höra historien om Werners inblandning i Tassos ankomst 🙂

Massor av kramar och tassklappar från oss till er! ♥

LÄS OCKSÅ

(57)
(0)

14 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar