Annons
Annons

Sorg i sociala medier – katten Enzo har lämnat oss

Katten Enzo

Det är sorg i de sociala mediernas värld. En av Facebooks och Instagrams alla populäraste katter har lämnat oss. Till slut orkade inte katten Enzo leva med den sjukdom han drabbades av.

Så här skriver Enzos matte Maria om sin älskade Enzo i ett minnesinlägg på Facebook:

Annons

Det är med stor sorg, saknad och emotionell smärta jag måste meddela tusentals vänner och fans att Katten Enzo har somnat in idag.

Katten Enzo var en otroligt snäll och intelligent katt. Katten Enzo förstod den som mådde dåligt och gav alltid tröst. Jag tror att han redan som kattunge såg det som sin uppgift att ta hand om de som inte mådde bra.

Katten Enzo var även charmigt egoistisk och tyckte inte om att dela något med andra. Han bestämde gärna och ville ha det allra bästa av allt. Varför nöja sig med billig kattmat från Ica, när det fanns handskalade räkor? Katten Enzo var bestämd och fick han inte som han ville, var han beredd att flytta.

Katten Enzo debuterade på sociala medier år 2011. Jag visste inte då hur stort genomslag han skulle få. Katten Enzo var unik. Unik i sitt sätt, sitt självförtroende och sin envishet. Han var alltid övertygad om att han hade rätt. Utifrån hans riktiga egenskaper skapade jag en karaktär som sedan kunde följas av resten av världen.

Katten Enzo vann Årets Lussekatt i Värmlands Folkblad, VF, 2015. Detta med luciakrona på huvudet och berättelsen om hur han upprepade gånger räddat mitt liv. Katten Enzo larmade sjukvården genom trygghetslarm, då jag fick epileptiska anfall. Katten Enzo lärde sig detta på egen hand och på så sätt gjorde han hela Sverige uppmärksam på att även katter kan utföra hjältedåd.

Katten Enzo drabbades av sjukdom år 2013 och tack vare Snuffefonden, fick vi ekonomisk hjälp till kostsam veterinärvård. Snuffefonden gav oss tre extra år tillsammans. Katten Enzo blev därmed 14 år. Det är med stor ödmjukhet jag vill tacka för alla generösa gåvor och för alla fina tankar!

Vi tänker på dig Maria, och på Enzos lillebror Alfons, som nu får trösta dig i sorgen ♥ Vi vet att det är många som sörjer med dig, Enzo var så otroligt omtyckt av så många!

Vi hoppas att det är ok att vi lånade bilden från din Facebooksida, Maria!

Många tröstande kramar och tassklappar från oss ♥

LÄS OCKSÅ

(219)
(0)

4 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar