Annons
Annons

Skrällseger för mönstrade mattan

Omröstningen är klar och vinnaren är utsedd! Och vi måste erkänna att vi blev förvånade. För det blev en utklassningsseger för röllakanmattan!


Frasses färger står fint mot den segrande mattans ljusa toner.

Annons

I fredags anordnade vi som ni kanske minns en omröstning här på bloggen och på facebook, eftersom matte inte kunde bestämma sig för vilken matta som skulle få pryda vårt nya sovrumsgolv. Röstandet pågick hela helgen och inte förrän i dag har vi vågat stänga slussarna och räkna rösterna.


Den vinnande mattan funkar även bra som arbetsbänk – bra att veta så här i juletider 🙂

64 röster kom in. Och det slutade alltså med att den lite större, mönstrade röllakanmattan tog hem segern med 44 röster mot 20.

Varför är vi förvånade? Jo, dels därför att vi under omröstningens gång tyckte att rösterna var ganska jämnt fördelade mellan de två tävlande mattorna, och dels för att matte ju haft svårt att välja. Och det beror på att hon tycker båda gör sig bra på det nya golvet.

Under tävlingens gång framkom flera bra synpunkter som matte tänker ta till sig:
1. Den första är pinsam för matte: Många nämnde det fina tulpanmönstret på röllakanmattan. Så här så matte när hon läste det:
– Det är inte klokt, Frasse… Jag har haft mattan i mitt hem i flera år utan att se att mönstret ska föreställa tulpaner!
Tack för att ni upplyste oss, kära vänner!
2. Inget är hugget i sten, man kan alltid byta matta när man känner för det.
3. Om golvet är så fint så behöver man kanske inte ha matta. Enligt vår bloggkompis Johanna på Johannas Bollplank, så finns det dessutom en risk att det blir ljusa märken efter mattorna på den här typen av lite ”mjukare” trägolv. Detta ska vi ha i åtanke, tack för denna viktiga information, Johanna!


Lådor står stadigt, utan att halka runt, också en klar fördel.

Sedan är det lite olika vilka bedömningsgrunder man har använt. Vissa har gått helt på det estetiska, andra har även vägt in klös- och slappvänlighet, samt hur mattans färger går ihop med en viss kattherres kulörer 🙂


De två tävlande mattorna.

Men vilken matta det än blir till slut så kan ingen ta ifrån röllakanmattan den förkrossande segern i vår omröstning. Grattis, kära matta! Och hurra även för den vita mattan, den kämpade väl och fick trots allt en hel del röster.

Vi avslutar med att säga TACK till alla som tog sig tid att rösta! 😀

LÄS OCKSÅ

(49)
(0)

6 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar