Annons
Annons

Simba: Tufft att anlända som nummer två – men det bor ett litet lejon i mig!

Det har blivit dags för mig och Tasse att presentera oss här på bloggen. Och det är jag, Simba, som har fått äran att börja!

Ljuvligt söt kattunge med vit nos
Det var denna bild matte föll för när hon hittade mig. Min första husse Magnus Jeppsson har tagit den.

Annons

Lite nervöst känns det allt. Att ta över efter en så tung föregångare som Frasse – tung på alla sätt 🙂 – är inte det lättaste. Jag och Tasse är ju verkligen ett par lättviktare jämfört med honom!

Katten-Simba-familjen-Jeppsson
Här är jag med min ursprungsfamilj! Husse, lillmattarna Vera och Elna, och så syrran Snövit.

Men jag gör så gott jag kan och börjar med att säga att jag är så in i jamarns glad att få lära känna er alla! Matte har berättat massor om er, och nu är det er tur att få veta lite om mig:

För att börja från början så föddes jag i en liten gård i utkanten av Bunkeflostrand utanför Malmö. Min dåvarande husse heter Magnus, och så hade jag två lillmattar också, som heter Vera och Elna 🙂

Gravid katt
Lillmatte Vera med min mamma Pip, strax innan jag och mina syskon föddesFoto: Magnus Jeppsson.

Där busade jag i allsköns ro med min mamma Pip och mina syskon Ariel, Belle och Snövit. Men vi blev allt färre – först flyttade Ariel och Belle, och sedan jag. Nu är Snövit (som är kolsvart, förutom enstaka vita fläckar) den enda som är kvar av syskonen.

Jag hade en jättebra tid hos min ursprungsfamilj. Min förra husse har skickat ett helt litet släktträd till matte, med bilder och berättelser om mina anförvanter bakåt i tiden. Så det kommer mer info om det framöver!

Fyra små kattungar som är syskon
Hela syskonskaran: Från vänster: Snövit, Ariel, JAG och Belle! Foto: Magnus Jeppsson.

I alla fall, en dag kom matte, särbon, husse och Tina och hälsade på. Det var trevligt med besök! Några dagar senare kom de tillbaka och då hade de en resebur med sig. Sedan åkte vi hem till matte!

När jag tassade ut ur buren hemma hos matte kände jag direkt att det fanns en annan katt i lägenheten. Det var Tasse! Egentligen skulle han presenterat sig först, eftersom han var först på plan, så att jama, men matte har tyvärr lyckats bli av med lappen där hon antecknat namn och annat viktigt, så därför får Tasse vänta tills hon har fått alla namn av Tasses matte Therese.

Katt gömmer sig i garderob
Jag var lite blyg i början…

Katter jagar leksaksmus
Höll mig gärna i bakgrunden…

Som ni ser på bilden här nedan inledde jag och Tasse vår bekantskap mycket försiktigt. Tasse skulle minsann inte tro att han var herre i huset bara för att han var först! Och han tyckte inte att jag skulle tassa in och bara ta över.

Kattungar som träffas för första gången

Men det dröjde inte länge förrän vi satt i godan ro och käkade middag ihop. Sedan busade vi. Och då märktes lite skillnad mellan oss. Jag tröttnar fortare på att busa och låtsasslåss. Medan Tasse har svårt att ligga stilla och alltid vill vara igång, har jag större behov av att kela och koppla av. Trots att jag är nästan två veckor äldre än Tasse, är jag lite försiktigare, lite mjukare i sättet. Men det bor ett litet lejon i mig – jag är ju döpt efter ett 😀

Sedan var jag lite hängig även av andra skäl. Efter några dagar blev mitt högra öga alldeles rött och till slut ville jag inte öppna det alls. Matte blev jätterädd och bokade tid hos veterinären direkt. Inte på det stora Djursjukhuset, utan på en mindre klinik som heter Erikslust veterinärklinik, nära Hotell Mormor. Jättebra klinik, tycker matte.

Kakttunge med ögoninfektion
Här ser man hur jag kniper ihop det högra ögat lite extra.

Veterinären sa att det var en ögoninfektion och att jag förmodigen även hade ett virus i kroppen. Hon gav oss ögondroppar, och redan efter första droppen blev det bättre. På några dagar var jag pigg och klarögd, och vid återbesöket i måndags blev jag helt friskförklarad, hurrjam!
Mindre kul var att vettisen stack oss med en spruta, men matte sa att det var viktigt att vi blev vaccinerade, så det var bara att hålla god min och ta det som en man!

Kattungar som slåss
Nu är jag frisk och det är fullt ös och klös som gäller  🙂

Nu har det gått snart tre veckor sedan jag och Tasse kom till matte och vi har båda blivit hemtama. Vi har jamarkul ihop, busar och myser. Jag ligger helst i sängen hos matte, medan Tasse föredrar att ligga högst upp på klösträdet, eller i en liten korg på golvet. Vi är olika, men det är ju bara kul!

– Och en sak har ni gemensamt, säger matte. Ni äter som små hästar!

Våra kompisar har gjort ett inlägg om oss!
Smulan, Amanda och matte Julia har gjort ett jamarfint inlägg om oss! *stolta* 🙂

Nästa gång är det Tasses tur att presentera sig!

I morgon är matte ledig, så vi önskar er alla en jamarmysig helg redan idag! 😀

LÄS OCKSÅ

(76)
(0)

33 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar