Annons
Annons

Särbon smet – men nästa gång slipper han inte undan!

Jag visste att det skulle bli så här! Det var sista gången jag litade på dig, sa jag upprört. Särbon försökte försvara sig men hans argument föll lika platt som regnet mot klipporna.


Mat för två personer… men det ÄR så svårt att motstå allt gott! En eloge till ICA Skeppet i Kungshamn, ni förstår att presentera era varor!

Annons


Särbon beundrar bron mellan Kungshamn och Smögen.

Så här var det. Vi var på Smögen för att köpa födelsedagspresent till särbon. Han ville ha en skeppsklocka men den var för dyr för min plånbok så han fick köpa den själv. I stället gav jag honom ett fiffigt evighetsljus, på pricken likt ett riktigt stearinljus men eldrivet.


En annan sida av Smögen. Här njöt gästerna på särbons Hummersafari havsdelikatesser i höstas.


Inte en festande båtägare så långt ögat kan se…

När vi ändå var på Smögen så bad jag särbon köra till den berömda bryggan, ni vet den lååånga där alla båtburna ungdomar samlas på sommaren. Jag ville ta bilder på den när den är tom och ödslig, bortsett från de tappra fiskarna som går ut i ur och ur året om.
– Vi hinner inte nu, jag måste hem och fixa med påskbordet. Men vi kan åka hit igen, vi har ju flera dagar på oss, sa särbon listigt.
– Lovar du?
– Jag svär!

Men vad händer? Jo, tiden går och dagen före vår avfärd påminner jag särbon om hans löfte. Han tittar ut genom fönstret, ser hur regnet riktigt studsar mot klipporna, ser sin chans och säger storsint:
– Vi kan åka nu om du vill…

Vem vill åka till Smögenbryggan i ösregn? Vi skulle fixat bryggbilderna när vi ändå var där! Nästa gång ska han inte slippa undan så lätt!

Annars var det som vanligt alldeles underbart i Hunnebo. Jag klippte bort allt ris i täppan. Vi åt gott, och jag överraskade särbon med att fixa hans traditionella majonnäsägg och vara allmänt behjälplig med påskbordet.


Särbons svampomelett är ljuvlig…


Eva-Britt redo att hugga in.

Tyvärr missade vi våra kräftfiskarvänner Roy och Britt, som hade stängt sjöboden och tagit lite påskledigt när vi kom dit. Så vi la ett påskägg vid kräftkokaren och hoppas att de hittade det 🙂


Kattälskarna Roy och Britt har glimten i ögat…

Vi hade vår kompis Eva-Britt, matte till vår vän Findus, som gäst vid påskbordet. Vi hälsade på Eva-Britts syster Ann- Sofie och hennes man Henric och fick träffa deras nya familjemedlem Älvan, en osannolikt pigg golden retriever. Tyvärr var deras katt Busan ute och patrullerade så vi fick aldrig nöjet att träffa henne.


Älvan gillade min vante.


Labradoren Kira är en mycket god vän till Älvan…


…liksom tollaren Timjan som är lika energisk som sina kompisar 🙂

På tisdagen åkte vi hem och sedan var jag ledig ytterligare en dag. På torsdagen blev jag dålig och fick stanna hemma.


Frasse pustar ut i mormors garderob efter festandet hos Tarzan.

Frasse är fortfarande kvar på Hotell Mormor. På lördag hämtar jag honom, ska bli skönt att få tassa in i de vanliga rutinerna igen. Det är tomt utan min käre sambo…

Party hos Tarzan
I går smet Frasse iväg från Hotell Mormor och tassade på bloggkompisen Tarzans stora födelsedagsfest. Har inte hunnit få alla detaljer men utgår från att det som vanligt var hållitass och delikatt mat och dryck som gällde 🙂

Bloggträff på Kattutställningen
I morgon ska jag för första gången få träffa flera av våra bloggkompisar i verkligheten! Kjelle Bus ska ställas ut på Sydkattens stora kattutställning här i Malmö, så hans matte är förstås där. Men även mattarna till Nea och Simba, Klosterkatterna och Prinsessan Linnsen och vår facebookvän Åsa Bergström kommer. Ska bli jättekul! Rapport kommer på måndag 🙂

Önskar er alla en härlig helg! 😀

LÄS OCKSÅ

(32)
(0)

15 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar