Annons
Annons

Särbon är ute på djupt vatten

Vågar jag? Tänk om den bits? Kommer lös och går bärsärk? Visst är jag modig som tar hummern i näven – även om den har gummiband om klorna 🙂 

Särbon är på hummerjakt i Hunnebo och jag är gräsänka. Åh, vad jag önskar att jag hade kunnat följa med!  Men är man inte sin egen som särbon måste man hålla stenhård koll på sina semesterdagar. De ska ju räcka så länge. Och till så mycket!

Annons

Varje år ordnar särbon hummersafari för alla som vill uppleva västkusten i höstskrud. Deltagarna lär inte bli besvikna – vårt sommarparadis är minst lika vackert på vinterhalvåret som när solen glittrar i vattnet och badplatserna är fyllda av sommargäster.

På vintern är det tyst och stilla i samhället. Allt går i olika nyanser av grått. Klipporna, himlen som speglar sig i havet. När man går sina promenader möter man någon enstaka bofast, oftast med en hund i släptåg – det vimlar av blivande Frasse-vänner i Hunnebo!

Ute hos våra kräftfiskarvänner Roy och Britt på Gåsholmen trängs ett gäng humrar i ett gigantiskt badkar, i väntan på att bli till delikata supéer.
Vi huttrar i snålblåsten på bryggan men inne i sjöboden är det varmt och mysigt.
Inget går upp mot Hunnebo på hösten!

Till sist en liten film som visar att fiskelyckan inte alltid är så god 🙂

httpv://www.youtube.com/watch?v=lge3hyQt-Nc

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

2 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar