Annons
Annons

Särbon är manisk och Frasse ska bli tv-stjärna

Särbon är manisk. Han kan inte sluta hur gärna han än vill. Det börjar gå överstyr. Låter hemskt eller hur, men jag skulle gärna drabbas av samma mani!

Klara, Kim och Emma

Det handlar nämligen om att laga mat. Och allting som innebär att stå framför spisen och laborera med kastruller, såsavsmakning och stektider får som ni vet er bloggerska att fly för livet.
Med särbon är det precis tvärtom. Det första han tänker på när han vaknar på morgonen är vad han ska laga till middag.

Annons

 

Men nu tycker han själv att det har gått för långt. Trots att han skickar med oss hem i plastpåsar är maten på väg att ta över hans hem.
– Vad ska jag ta mig till? Tur jag har er, säger särbon.
Och vi, det är jag, sonen/husse, bonusdottern Kim och så familjens yngsta, snart treåriga Klara, vars aptit ständigt får familjens munnar att gapa av förvåning. Se så uppfordrande hon sträcker fram sin tallrik!

I helgen serverades helstekt kotlett med svålen kvar samt läckra tillbehör.

Till efterrätt en delikat pajliknande rätt med bär (var det hjortron eller björnbär, förlåt min glömska särbon, men jag var krasslig!), och grädde, mums!

Husse har åkt till Thailand med flickvännen (en handling som både jag och Frasse är djupt upprörda över, hussar får inte åka bort, än mindre lämna landet) men som tur var hade vi en gäst, Kims kompis Emma Bergström (se översta bilden) som högg in med frisk aptit så att resterna inte blev alltför skrymmande.

 

Emma jobbar förresten på ett produktionsbolag som gör tv-program, vilket vi alla är vederbörligen imponerade av. Och medan vi njöt av särbons kulinariska konster fick jag en idé. Varför inte ge hela svenska folket möjlighet att träffa Frasse i tv-rutan? Han skulle passa perfekt som… som… uh, typ… tv-stjärna i största allmänhet! Ska genast lägga fram förslaget för Emma, så glad hon ska bli  🙂

"Hemma hos Frasse" - snart på tv...

Detta var i lördags, och när vi hade ätit blev jag tyvärr dålig och forslades hem av min privatchaufför (särbon). Men innan dess hann jag ge Klara en present. Ett Memory med Barbapapa-figurer. Och tro det eller ej – hon fattade direkt vad det handlade om och hittade par på löpande band!
– Oh, hon har spelat Memory länge nu, sa Kim.
Jag är mållös. Minns inte att husse var så försigkommen vid så unga år ( inte illa menat, Kalle, rätta mig om din hastigt åldrande moder minns fel!).

En supertrevlig kväll, och det fortsatte den enligt uppgift att vara även sedan bonusmormor (Mommi) tvingats ge upp  🙂

LÄS OCKSÅ

(17)
(0)

22 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar