Annons
Annons

Sankt Markus vinkällare – underbar mat under jord

I helgen fick särbon för en gångs skull maten serverad. Mellan de dunkla valven i Sankt Markus vinkällare, inrymd i ett av de gamla fina husen vid Gustav Adolfs torg i Malmö, njöt han för fullt tillsammans med sin särbo, son och sonens fästmö 🙂

Annons

Bara att gå ner för de vackert dekorerade trapporna, ner i de tegelklädda rummen, var en upplevelse. Och maten – ja ni ser själva på bilderna – det var en fantastisk buffé, kallad Luxus Buffé, med kalla och varma rätter för alla smaker, från lammkotletter och spett till sushi och sallader – allt lika vällagat och gott!

Buffé St Markus vinkällare Malmö

Jag var noga med att inte lägga upp för mycket på tallriken, för jag har alltför många gånger upplevt det pinsamma i att tvingas lämna hälften, eftersom ”ögat vill ha mer än magen förmår” som särbons mamma brukar säga 🙂

Men vid efterrättsbordet brast alla fördämningar – det GICK bara inte att låta bli att provsmaka alla tårtor och pajer och grädden och vaniljsåsen och pralinerna….

Naturligtvis orkade jag inte äta upp allt, men ingen är perfekt, och jag gjorde mitt allra bästa 😀

Efterrätter St Markus vinkällare Malmö

Annars skötte jag mig riktigt bra, lyckades krångla mig genom alla vindlande passager utan att stöta till någons bord, snubblade inte i trapporna, spillde inte ut vinet – allt gick mig förunderligt väl i händer.

Samma gällde för Kalle och Tina – de har ju båda jobbat till och från som servitörer i flera år och är fullblodsproffs, liksom för övrigt deras kolleger på Vinkällaren.


Fina detaljer överallt… 

Särbon klarade sig också och kunde liksom vi andra njuta av mat och dryck till hundra procent utan förargliga störningsmoment 🙂

En riktigt lyckad utekväll!

Men Frasse då…?
Men, frågar ni er nu – vad gjorde stackars Frasse medan ni smorde kråset? Satt han ensam och hungrig i en mörk lägenhet?

Inte alls! Jo, han var ensam medan vi var ute, det stämmer. Men lamporna var tända. och tv:n på 🙂 Och dessutom hade sonens fästmö Tina, tidigare på dagen överlämnat ett läckert matpaket som matte och katt tillsammans frossade på nästa dag. Så ingen blev lottlös denna helg!

Rapport om vad vi frossade på i kommande inlägg 😀

LÄS OCKSÅ

(60)
(0)

16 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar