Annons
Annons

Roy och Britt har ridit ut många stormar

Det har stormat en del kring våra vänner Roy och Britt. Både i verkligheten och mentalt.
Roy trotsar skyfall, vindar och vältrande vågor. I ur och skur, storm som stiltje går han ut med sin båt för att fiska kräftor.

Annons

Lupp_UtsiktRoyoBritt_3689a

– Burfiskade, är Roy noga med att påpeka varje gång vi för ämnet på tal.
Och det gör vi ofta. När man sitter utanför sjöboden på Gåsholmen i Hunnebo är det svårt att inte prata kräftor.
De finns överallt. I stora tråg, väntande på sin undergång i kokkärlet. I andra tråg, färdigkokta –  i lättsaltat vatten och inte för länge! – väntade på lystna kunder.

RoyiBritt_liten_IMG_3694

Efter alla år på bryggan räknar särbon och jag Roy och Britt som nära vänner. Vi vet allt om de hårda stormar som de ridit ut tillsammans. Allt om när Roy vågade språnget att lämna jobbet som stenhuggare för att satsa på kräftor. Allt om Britts ängslan och olyckskorparnas kraxande: ”Det kommer aldrig att gå.” Men korparna hade fel, för nu har familjen Karlsson drivit en framgångsrik fiskerirörelse i många år.

Lupp_Kraftor_liten_1965

Ett besök hos Roy och Britt brukar börja med kräftsnack. Sedan beundrar vi Roys genialiska skylt FISKET GÅR BRA, som han satte upp på båten när han hade svarat på frågan ”Hur går fisket?” cirka tiotusen gånger.
Lupp_Skylt_Roy3688

Och sedan är steget inte långt till familj, vänner och livet. Ingen fråga är för liten eller för stor för Roy och Britt.
Vi blir ofta avundsjuka på dem när vi sitter på bryggan och myser.
Men då förtränger vi  nogsamt vinterstormarna…

– I nästa inlägg får ni veta varför Roys och Britts katt heter Lure

– Rapport från Hotell Mormor: Frasse växlar mellan att ligga i stolen vid balkongen och i en kartong under mormors säng. Extremt lite garderobstid hittills. Fortsättning följer…

Den nya fjärrkontrollen är på plats. Hurra!

LÄS OCKSÅ

(5)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar