Annons
Annons

Rena Hitchcock-rysaren när fåglarna anföll

Jag har drabbats av torgskräck. Vågar inte lämna hemmet. Rena Hitchcock-rysaren – ni minns väl Fåglarna?

– Vi får gå till doktorn med dig, sa matte, sist hon försökte få ut mig. Eller kontakta Helena, vår egen kattpsykolog!
Jag visade mitt förakt genom att vända på tassen och värdigt hoppa ner i min kattong.

Annons

Hurrjam, så skönt att vara hemma!

Men vad har nu hänt, undrar ni? Sist du rapporterade visade du ju världens KATTityd och var ute och njöt hur länge som helst?

Svaret är: Måsarna. För några veckor sedan blev jag utsatt för ett lömskt överfall. Rena KATTentatet, faktiskt.

Jag hade precis lämnat buskarna, efter att ha suttit där och spanat min sedvanliga halvtimme. Och så gjorde jag något jag aldrig gjort förut: Jag tassade ut helt oskyddad på gräsmattan. Då….

De anföll i flock. Störtdök i formation rakt mot mig. Ett helt gäng måsar, säkert fem, sex stycken. Så jamarns fegt att anfalla en ensam katt i grupp!

På mindre än fem sekunder var jag vid hissen. Där var jag skyddad från mördarmåsarna. Fega som de är vågade de sig inte in dit.

Matte samlade snabbt ihop våra grejor och så tog vi hissen upp. Jag var i chock, och det dröjde flera minuter innan jag kunde få ner en portion av min favoritmat. Matte klappade och pratade, gjorde allt för att jag skulle bli glad igen. Och till slut lyckades jag somna – tack alla katters skapare för det!

Men sedan dess vägrar jag gå ut. Matte tar ner mig i buren och hoppas att jag ska komma över kattacken. Men så fort hon öppnar gallret galopperar jag mot hissen.
– Men måsarna är borta nu, säger matte.
Mjau, det kan man aldrig vara säker på. Det vete fåglarna när jag vågar tassa ut igen…

Mattes kommentar: Det är så synd om Frasse. Han som precis hade börjat uppskatta utelivet! Jag fortsätter ta ut honom korta stunder och hoppas att han ska komma över rädslan. Vet inte vad jag annars ska göra. Har ni några tips, kära bloggvänner?

Tassnot: Ha näsdukarna i beredskap när ni ser våra kompisar Max och Måns rörande och fantastiska film om katter som ingen har brytt sig om förrän de fick ett hem på Södertälje katthem

Vi önskar er alla en fin helg! 😀

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

32 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar