Annons
Annons

Plötsligt stod jag nos mot nos med en annan katt…

Äntligen ska ni alla få veta vad som hände mig när jag skulle checka in på mitt semesterhotell. Jag mötte en annan katt!

Två katter möts för första gången i en trappa

 

 

Men vi tar det från början. Matte och jag tog taxi till Hotell Mormor. Som vanligt öppnade matte transportburen redan innanför entrédörren och jag började spurta uppför den första av de två trappor som leder till mormors dörr.
Då kom en tjej in igenom entrédörren. Tillsammans med en katt! Den bodde en trappa upp och när jag var på väg till trappa två hann den ikapp mig…

Annons

Precis intill kattens dörr möttes vi. Stod där och stirrade på varandra. Många tankar for igenom mitt huvud. Skulle jag gå till kattack? Om inte, vad skulle mitt nästa tass bli? Vilken strategi skulle jag välja – vänligt spinnande eller hotfullt morrande?

Två katter möts i en trappa

 

 

Medan jag tänkte allt detta sa Andra kattens matte:
– Är han farlig?
Hon menade mig!
– Nej, han är jättesnäll, sa matte och gav mig en förmanande blick.

Så jag var snäll. Andra katten var också cool. Men vad skulle vi göra nu? Bara stå där och glo? Till slut avgjorde Andra katten saken genom att tassa in i sin lägenhet. Och då… jam, jag vet inte vad som flög i mig… men jag följde efter!
Då började våra mattar skratta.
– Frasse, du får göra visit en annan dag. Bäst att ta det lugnt så det inte går överstyr, viskade matte till Andra matten.
Som om jag skulle tassa överstyr!
– Jag menade inte så, sa matte överslätande. Men du ÄR inte så van vid att träffa andra katter nos mot nos. Händer aldrig, viskade hon till Andra matten.
Hm, jag hörde det också…
– Förlåt! Nu går vi in till mormor. Se hon väntar där uppe, sa matte glatt.

Så vi fick ta farväl, Andra katten och jag. Men jag hoppas faktiskt att vi ses fler gånger. Det var riktigt kul att umgås! Snygg var hon också 🙂

Mattes kommentar: Andra katten var en relativt nyinflyttad hona, vars namn jag i upphetsningen inte lyckades memorera. Förlåt Andra katten! Och vi får än en gång be att få återkomma, för vi har ett par saker till att berätta om Frasses hotellvistelse!

LÄS OCKSÅ

(25)
(0)

28 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar