Annons
Annons

Pelle är opererad – matte sover med ett öga öppet…

Vår vän Pelle som hastigt insjuknade förra veckan, har opererats. Ett riskfyllt företag, och vi kan föreställa oss rädslan hos Pelles människor. Att söva och skära i en katt på 15 år är en komplicerad uppgift.

Annons

Men det gick bra! Pelle är hemma nu och det verkar som om hans magonda, som vi skrev om förra veckan, har försvunnit. Förutom att det ömmar lite i operationssåret förstås.

Orsaken till Pelles problem var inte, som man först trodde, att han hade svalt något som blockerade tarmen. I stället menade vettisarna att han hade drabbats av magsår.

Matte, som tillfälligt tog över Pelles blogg när han mådde som sämst, beskriver målande de problem som det hopsydda såret på Pelles pälslösa mage ställer till med. Pelle må vara svag, men nog har han krafter så det räcker till att jama ifrån om otäcka trattar och kragar  🙂

Det där med kragen är ett problem. Han har ingen nu, vi kollar och han slickar bara på framtassarna där han haft nålarna. Inatt slutade det med en rullad socka + självhäftande bandage som en mjukare krage runt nacken och ett varv under frambenen så den inte kunde tas av. Sånt där bandage vetten brukar lägga ovanpå ett förband på benen på djur. Det gick att äta, dricka och ligga ner bekvämt med.


Jag vägrar sova med krage!

Efter frenetiskt sökande lyckades matte till slut hitta en uppblåsbar hundkrage(!) som Pelle i nåder accepterar att bära dagtid. På nätterna sover matte med öronen på helspänn och hör om han slickar.

Shh, säg inget till Pelle om att det är en hundkrage
, viskar matte 🙂

Nu är Pelle så pass återställd att han själv kan jama i bloggen igen:
Nu känns det lite bättre och idag har jag jamat ifrån att jag SKA ut. Fast de öppnade inte. Ska försöka igen, lite senare.

Och matte tackar för all tum- tass- och tåhållning:
Det känns så skönt att veta att så många sänder goda tankar åt Pelles håll!

Vi är så glada att du mår bättre, Pelle! 😀

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

16 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar