Annons
Annons

På spaning efter en festande matte

Det började med en biltur. Och slutade på krogen med tre kavaljerer. Med andra ord – en hellyckad lördag!
Fast somliga jamade inte riktigt med om det – se nedan… 🙂


Här ligger man och väntar medan matte är på rymmen…

Annons

Det är inte ofta särbon och jag är spontana. Men i lördags sa han bara så där:
– Ska vi inte ta och köra upp Kalle till skolan? Så han slipper släpa all mat på tåget och bussen.

Särbon och sonen/husse hade stått vid grytorna hela fredagskvällen. Detta för att inte vår blivande rockstjärna skulle gå under av svält däruppe på Furuboda musikskola. Jo, det finns matsal, men särbon älskar ju att förse oss med mat och på detta sätt kan sonen njuta av både godare och billigare middagar.


Trots att vi hade matsäck med stannade vi vid Ekerödsrasten. En riktigt bra vägkrog!

Och nu fick sonen alltså även skjuts upp till skolan med sina italienska köttbullar med tomatsås, recept här, sin kycklinggryta och andra läckerheter. Curling, javisst! Men när ska vi annars hinna umgås med vår upptagne son? Nu fick vi flera dyrbara timmar tillsammans i bilen.

Det var spontangrej nummer ett. Nummer två kom från mig. När vi ensamma körde hem mot Malmö sa jag:
– Ska vi inte ta och svinga en bägare i kväll?
– Varför inte? sa särbon.


Jag nöjde mig med fönsterspaning den här helgen också.

Det var ett tag sedan vi var på vår favoritkrog, tapasrestaurangen La Roche. Men i lördags var jag där! Med uppvaktande kavaljerer i form av särbon, vår kompis Lasse och hans kompis Petter. Och eftersom detta är tre gentlemän kände jag mig riktigt firad 😀

En trevlig och ovanligt aktiv – lördag! 😀

Frasses kommentar:
Det var ju roligt för matte att komma ut, men hur mycket tänkte hon på MIG när hon var på rymmen? Ensam låg jag där och stirrade tomt ut i intet. Medan mörkret sakta föll…

– Jag hade lämnat lampor tända! OCH lagt fram reservmat! sa matte till sitt försvar när hon var hemma igen och jag klagade min nöd.
Sedan var hon listig.
– Vill du också gå ut lite? Vi kan ta en sväng på gården i morgon om du vill…
Men det ville jag INTE! Det är fortfarande alldeles för kallt för att tassa ut.
– Visst, men säg inte att jag inte har frågat!
Jag miss-unnar inte matte hennes uteliv. Men för min del får det gärna vänta…
PS Det gick åt en hel del mutor i form av godsaker för att jag skulle förlåta matte… 🙂

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

17 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar