Annons
Annons

På parkett när Du kan sjunga gospel-kören sjöng sig in i våra hjärtan

Gabriel Forss konsert Malmö

Alla var där. Åtminstone kändes det så när jag såg kön ringla över ”kyrkbacken” och vidare så långt ögat kunde se. Själv smet jag in via ”artistingången” på baksidan av kyrkan  🙂

Gabriel Forss på Du kan sjunga gospel-konsert

Det var dags för Du kan sjunga gospel-körens vårkonsert. Och för första gången i min körsångshistoria stod jag inte i altaret med mina körkompisar, utan satt på första parkett för att njuta av deras STÄMningsfulla sång – obs ordvits!

Annons

Gabriel Forss och Anna Sahlene på konsert med kören
Gabriel och Anna Sahlene – kvällens gästartist.

Varför satt jag i publiken? Jo, i samband med att jag började gympa på Friskis och Svettis missade jag flera repetitioner. Och inför konserten kände jag att jag inte var tillräckligt väl förberedd.

Så jag agerade jublande publik i stället 🙂 Och det var jag inte ensam om, redan på den tidiga konserten – vi kör dubbla konserter numera på grund av publiktrycket – var Johanneskyrkan fullsatt, och till den sena föreställningen kan jag föreställa mig att kyrkväggarna fullkomligt bågnade.

Det var fara för att även taket skulle lyfta, för det var en fantastiskt fin show vi bjöds på.

Härliga körnummer såklart, och tre låtar av gästartisten Anna Sahlene – så skicklig hon är! Allt som vanligt virtoust ackompanjerat av pianist Figge von Wachenfeldt.

Och så körledare Gabriel Forss förstås. Ett fenomen, en urkraft, vars musikalitet och entusiasm aldrig sviktar.


”Lilla kören” framförde en låt från Haiti – eller kanske Tahiti 🙂 Fängslande och medryckande!

Vi bjöds på låtar i alla möjliga olika genrer och från alla möjliga artister och tidsepoker. Gospellåtar förstås, men även Robins bidrag i ESC You, Beatles Come Together, Orups och Lena Ph:s På gatan där jag bor – och mycket mer. Anna Sahlene sjöng bland annat Carole King-klassikern You´ve got a friend.

Som ni kanske vet leder Gabriel redan två stora Du kan sjunga gospel-körer – en i Stockholm, med över 1 000 medlemmar, och så Malmöfilialen då, med cirka 400 sångfåglar.

Och nu ska han starta en kör även i Göteborg! Till hösten kan alla i Göteborgstrakten som känner för att sjunga och ha kul anmäla sig till Gabriels kör via Medborgarskolans hemsida.

Tack alla körkompisar, tack Figge, tack Anna Sahlene och tack Gabriel – ni gav mig en oförglömlig musikalisk upplevelse!

LÄS OCKSÅ

(15)
(0)

5 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar