Annons
Annons

På ett ögonblick var Frasse försvunnen…

Jag tittade bort ett ögonblick – och vips var han försvunnen! Det blev stor uppståndelse och vild jakt på på den pälsklädde innan vi alla kunde andas ut… 

 

Det sägs att katter har ett superbt lokalsinne. Vi har skrivit om Sotis som hittade hem efter ett halvår i exil. Och här kan ni läsa om Lizzie som återvände efter tre år på rymmen. Men Frasse tycks sakna den där kompass-genen. 

Annons

Ena ögonblicket sitter jag så prydligt vid buren...

Han tassar vilse. Sätter sig  oftast förhoppningsfullt utanför fel dörr när vi har varit ute på äventyr.
– Han är klart präglad på sin matte. Du hittar ju inte i Hunnebo efter över 20 år, säger särbon. 

..men ingen vet var katten har sin gång...

Och visst, Frasse och jag kan ta varandra i tass när det gäller uselt lokalsinne  🙂 

...som synes!

 Därför gick det som det gick sist vi var ute på gården…

Mattes uppmärksamhet svek för en minut...

Jag satt på gräset med Frasse tätt intill när husets trädgårdsmästare Maria kom ut med barnen Simon och Linnea. Det såg trevligt ut när de pysslade. Jag lyfte kameran för att ta några bilder. Det tog väl en minut eller två. När jag vände mig om igen var Frasse borta. 

Inte en katt i busken. Eller...?

Min första tanke var buskarna. Men nej, ingen Frasse bakom lövverken. Tänk om han hade tassat ut till porten och blivit utsläppt! 

Hotet från porten...

Medan jag rusade ut på gatan började de andra genomsöka gården. Och efter en stund hördes Simons röst:
– Han är här! I busken! 

Återfunnen!

Jag störtade dit, och mycket riktigt, där inne satt Frasse i godan ro och spejade. Han verkade inte särskilt lättad över att se oss utan satt lugnt kvar och utförde sina nosologiska undersökningar. Men han satt där! 

Kan inte en katt få vara i fred i sin buske?

 I helgen ska vi testa selen… Hjälp, hur ska det gå?  🙂

LÄS OCKSÅ

(4)
(0)

36 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar