Annons
Annons

Oväntad komplikation – men den är vi bara glada för!

Närbild på den vackra katten Frasse

Det kom i alla fall EN god sak ut av min sjukhusvistelse. En komplikation, eller biverkning skulle man kunna jama, men en mycket bra sådan!

Grå vit katt som sover

Eftersom jag mådde så dåligt och dessutom led svårt av hemlängtan, så matvägrade jag i protest. Det hade till följd att jag tappade FLERA HEKTO i vikt!

Annons

Nu kanske det äntligen kan bli sluttjatat om bantning och dieter!

Katt som blivit rakad hos veterinären
Här rakade de mig för att ta ultraljud på mitt hjärta

Jag var nog inte världens mest tålmodige patient där på Djursjukhuset. Hörde att det skvallrades för matte om hur irriterad jag var under de tyvärr ganska regelbundna undersökningarna. Men herrejam, vad väntar de sig när en intet ont anande katt allt som oftast blir brutalt väckt och sedan klämd och lyssnad på i det oändliga!

Närbild på vacker gråvit hankatt

Men värst av allt var att de rakade av min päls! Inte allt, men fläckvis. Så nu har jag sammanlagt fyra kala fläckar, inklusive den gamla från min förra sjukhusvistelse. Den vägrar försvinna, eftersom jag inte kan låta bli att slicka på den, och nu befarar matte att det ska bli likadant med de andra. Vi får väl se hur det går, kan inte lova att låta bli slickandet…

Som ni förstår mår jag mycket bättre nu. Det är underbart att känna sig stark och glad och HUNGRIG igen 😀 Och att vara hemma, för hur väl de än tog tass om mig på sjukhuset så är det en ganska påfrestande miljö för en inbiten hemmakatt. Jag är heller inte alls lika stressad som jag var när jag kom hem förra gången.

När jag skrevs ut var matte mäkta glad, först och främst för att jag skulle komma hem, förstås, men även för att jag var försäkrad i Agria. Vill passa på att jama att ALLA katter har rätt till en försäkring!

Katt som sträcker ut sig
Visst syns det att jag har blivit smalare?!

Och bäst av allt – matte har skjutit upp röntgentiden som veterinärerna hade bokat. Klicka här så kan ni läsa mer om varför de ville röntga.

– Det är inte vad du behöver just nu, Frasse. Dessutom har det inget med din hjärtsjukdom att göra, de vill utesluta en obotlig sjukdom.

Matte resonerar som så, att skulle jag ha en obotlig sjukdom, så behöver vi inte veta det i förtid. Bättre att vara glada så länge jag mår bra. Och är det inget så är det ju toppen, då bara fortsätter vi ”leva som vanligt” som vettisarna säger 🙂

– Lite hälsosam förträngning kan vara bra ibland, säger matte.

Vettisarna protesterade inte mot mattes resonemang, så jag tror de höll med.

Så jag lever på som vanligt, och tar min vätskedrivande medicin enligt vettisarnas order. Matte löser upp och blandar ut tabletterna med min mat, och de är nästan helt utan smak, så jag tar dem utan knot :-)

Men innan jag slutar för i dag vill jag än en gång jama ett jamarstort TACK till alla er underbara vänner som stöttat mig så fantastiskt under min sjukdom, med mail, kommentarer, och i mina bloggkompisar Wikkis, Sippos och Gustavs fall även med speciella inlägg, ni kan läsa dem under länkarna ♥

Matte och jag blir alldeles tårögda när vi tänker på all kärlek och omtanke som strömmar över oss. Och som jag jamade på facebook – bättre hjärtmedicin kan man ju inte tänka sig ♥

Vi hörs igen så fort matte och jag bara hinner! ♥

LÄS OCKSÅ

(92)
(0)

27 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar