Annons
Annons

Orup och prins Carl Philip på besök i sjöboden

Först kom prins Carl Philip. Sedan var det den folkkäre artisten Orups tur att besöka Gåsholmen, välkänd samlingspunkt i Hunnebostrand och nu alltså även ett mingelställe för kändisar.

Visserligen är våra kräftfiskarkompisar Roy och Britt alltid lika roliga och intressanta att prata med, men aldrig hade vi kunnat ana att vi skulle få höra så spännande historier när vi hälsade på i deras sjöbod under våra dagar i Hunnebo förra veckan.
– Jodå, Orup var här i somras. Fast jag kände ju inte igen honom. Tur Anna var på hugget, sa Britt.

Annons

Roys och Britts dotter Anna såg genast att det var Orup som med sin familj satt och väntade på att få åka ut på en av de rundturer i skärgården som Roy ibland erbjuder till sommargästerna.
– Vi sa inget och de verkade uppskatta att få vara här lite inkognito…

Prins Carl Philip fick en lika diskret behandling. Så fort familjen Karlsson insåg att det var en kunglig person som satt och beundrade utsikten på deras brygga la de locket på.
– Inte ett ljud kom över våra läppar, sa Britt till den andlöst lyssnande publiken i sjöboden – det vill säga jag och särbon 🙂
Båda celebriteterna verkade uppskatta båtturen i västkustskärgården – fattas bara, det är ju så sanslöst vackert där – så de kanske återkommer i år. Jag lovar att hålla utkik 🙂

Så fick vi nyheter om Frasses vän Lure, Roys och Britts stiliga kattherre, som nu är inne på sitt sjuttonde år.

– Han fick en elfilt i julklapp. Nu ligger han och gottar sig på den dygnet runt. Börjar med läge ett, det svalaste och arbetar sig successivt upp till maxläget, berättar Roy.

Den gode Lure, han vet hur slapparslipstenen ska dras 🙂

Självklart träffade vi grannen Findus, som är hela 18 år och trivs bäst i hemmets vrå även om han inte helt har lagt ner patrullerandet. Lite koll vill han allt ha på sitt revir! Även han har fått ett nytt favoritställe att slappa på – hans sambo Eva-Britt bygger varje dag en grotta av kuddar på sängen för att han ska få känna sig riktigt varm och ombonad.

Så var vi på Nordens ark, dock inte för att vandra runt, utan för att hämta saker som lämnats kvar sedan särbon hade sin senaste hummersafari – en av middagarna avåts nämligen där. I sällskap med tigrar, det ni! 
Själv stötte jag på en varg 🙂

Vi besökte Vann spa, vi var i Kungshamn och shoppade mat (särbon) och reakläder (jag).

Och så åt vi gott förstås! Höjdpunkten var två fina humrar som vi fick med oss från Roy och Britt. Den ena åt vi ”naturell”, den andra använde vi i den makalöst goda hummersoppa som särbon gjorde på skalen. Himmelskt!

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)

14 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar