Annons
Annons

Om en hemlös kattunge och en äkta Diva med ett stort hjärta

Den lilla vita kattungen fick ett hem – tack vare en äkta Diva, som visade sig vara helt annorlunda på insidan än på utsidan…

Vit kattunge

Håll näsdukarna beredda när ni läser vår gästbloggare Heléne Åfeldts sanna berättelse om den lilla vita kattungen ♥

Annons

Som ni kanske minns kommer ni att få möta Heléne även i PappersAllas i sommar, då hon gör debut som gästkrönikör. Helene bor i Spanien, och är matte till hunden Sally/Nunja – mer om henne framöver! Läs mer om Heléne i hennes förra inlägg om hunden Dennis öde här på bloggen.

Helene Åfeldt
Gästbloggaren Heléne Åfeldt bor i Spanien.

Här kommer Helénes gripande och tankeväckande historia:

Den vita kattungen

Det är märkligt hur man på en gång kan byta åsikt om en person, lära sig att lyssna på en liten pojke, samt få både en ny hårfrisörska och ett hem till en liten vit kattunge.

Allt började en helt vanlig sommarkväll på restaurangen. Glada semesterfirare, lokalbefolkning samt en och annan gäst från närbelägna byar var på plats. Mitt emot oss finns en annan lokal som serverar lite enklare rätter. Där sitter Prima Primadonnan! En stram och till tänderna uppklädd kvinna i 50-årsåldern. Hon är stamgäst och har en utstrålning som säger ”jag vet mitt värde”. Kanske bara lite FÖR väl…

Hon verkar inte så sympatisk. Alltid perfekt hår, kläder som matchar, höga klackar och inte en svettdroppe! Hur hon nu lyckas med det i 40 graders värme. Ja, mycket riktigt lite avundsjuka från min sida. Skulle gärna sitta totalt oberörd och se så där tjusig ut! Smal är hon dessutom, det är ju bara för mycket!

Bland mina gäster fanns en familj från Munka-Ljungby, mamma, pappa och lille Gabriel. Gabriel är sex år, en glad liten grabb. Denna kväll går Gabriel till den lilla ”spelhallen”, en lokal med enklare nöjen för minderåriga, där man även säljer glass.

Kattungen i famnen
Stor glasstrut inhandlas, och på tillbakavägen hittar Gabriel en vit kattunge. Han reagerar som varje individ med normal empati. Springer till mamma och pappa med den lilla kattungen i famnen. Den är verkligen liten, kanske bara fem, sex veckor gammal och ack, så söt! Den jamar hela tiden högt, och är förmodligen både hungrig och rädd. Övergiven och ensam, då hade jag också skrikit!

Alla engagerar sig och kattungen ställs på bardisken. Vad ska vi göra? Den måste ha mat, in i köket och fram med räkor och vatten. Och när jag kommer ut med förnödenheterna till katten står den urtjusiga Prima Primadonnan inne i vår restaurang!

Hon presenterar sig som Mandy. Jag blir mycket förvånad. Både över besöket och över hennes totalt förändrade attityd. När jag ser henne i ögonen ser jag bara värme, och hon erbjuder sig genast att ta hand om kattungen.
– Jag har redan många katter och har placerat ut hur många som helst till nya hem, berättar hon.

Kattvän med stort hjärta
En fantastisk kvinna, betalar själv alla kostnader, mat, annonsering, sterilisering med mera. Ja, det är ju dyrt, men värt varenda cent tyckte hon.

Sagt och gjort, och kattungen transporteras hem till Mandy i en vinkartong. Gästerna bidrar med donationer i form av ganska mycket pengar som samlas in, vi anställda bidrar med kvällens dricks. Ett startkapital till kattmat.

Lille Gabriel är överlycklig och pratar bara om den lilla katten resten av kvällen, det gör förresten hans pappa också. Dom har stora hjärtan båda två. Gabriel vill ta med sig katten till Sverige. Men det är lite svårt med all pappersexercis, och vad skulle Gabriels marsvin tycka om att få konkurrens och kanske rentav bli uppäten så småningom?

Gabriel kommer med motargument – katt till Munka-Ljungby! Efter långa diskussioner förstår han att det är omöjligt att genomföra. Mandy förklarar för Gabriel att katten ska få ett fint hem och att hon kommer att vara mycket snäll mot den.

Gabriel är inte fullt så ledsen längre, jag tror att eftersom vi alla tog oss tid att lyssna och svara blev det lite lättare för honom.

Kattungen bor nu hos Mandy!
Våren därpå var vi bjudna till en välgörenhetstillställning. Vi var omkring 100 personer som slutit upp och Mandy med make var också där. Hon kommer fram och hälsar, ger mig ett vykort av en fullvuxen ståtlig vit katt.

– Kortet har min bror tagit, katten var så underbar att jag behöll den! säger hon.

Min bordsgranne passar på att beställa klipptid hos Mandy. Jaså, hon är hårfrisörska! Beställer genast tid till både mig och sambon, hon är ju en genomtrevlig kvinna!

Kortet skickar jag till Munka-Ljungby och gör en liten grabb glad. Besök i Mandys ”kattfarm” står som högsta prioritet till sommaren när familjen kommer tillbaka. Då kan Gabriel kan se med egna ögon att katten har det riktigt bra!

LÄS OCKSÅ

(86)
(0)

13 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar