Annons
Annons

Ok med löshår på barn – bara jag slipper!

En del ondgör sig och kallar det ett övergrepp men för min del får Carola gärna sätta löshår på sin treåriga dotter Zoe. Tydligen är utseendet så viktigt för somliga att de inte kan börja en dag för tidigt med stylandet.

Annons

Det har stormat en del kring sångerskan Carola Häggkvist, efter att hon bloggade om att hon förlängt dotterns hår. Men jag har inget att invända – det enda jag vill jama till Carola är: Håll tassarna borta från min päls!

Bara tanken att vi katter skulle klistra fast extra pälsstrån på oss själva eller våra barn är absurd. Under årens lopp har vi visserligen tvingats vänja oss vid våra människors oräkneliga infall och nycker. Men det innebär inte att vi tar efter deras konstiga vanor!

INGET får mig så rasande som när någon försöker kamma mig och frisera min päls. Jag betackar mig för mattes och mormors tafatta försök att leka pälsvårdare. Herrejam, jag är ju född till detta yrke, jag har putsat och friserat mig sedan jag var en liten kattunge!

Dessutom finns det ingen katt i världen som lider av utseendefixering. Själv tycker jag det är direkt tråkigt att spegla mig. Det är bara några korta sekunder, när jag tror att det är en annan katt som stirrar mot mig, som jag kan känna en liten stöt av intresse. Men när jag väl insett att det bara är jag, tassar jag snabbt därifrån.

Men en del tvåbeningar verkar närmast besatta av sitt utseende. Och är man en känd artist är kläder och hårstyling tydligen ännu viktigare. På en scen duger det inte med de gamla vanliga vardagstestarna, där måste varje hårstrå specialbehandlas.

Så det nog inte så konstigt att Carola sätter löshår på sin minitvåbening. Det ska böjas i tid… Och så länge minisen inte protesterar så har jag inget att jama om den saken 🙂 Bara jag slipper!

Krya på dig, Max!

Våra tankar går till vår vän Max, ena halvan i det bloggande radarparet Max och Måns, som blev illa biten, förmodligen av en annan katt, när han var ute och patrullerade för några dagar sedan. Max måste nu ta det otäcka antibiotikatt och har tvingats hålla sig inomhus i flera dagar. Men nu har han börjat patrullera igen, hurrjam, så glada vi är för din skull, kompis!  😀

LÄS OCKSÅ

(21)
(0)

16 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar