Annons
Annons

Nytt golv på gång – då tar jag in på hotell!

Äntligen kan jag avslöja varför jag befunnit mig på annan ort hela veckan! Dröjsmålet kommer sig av att det har varit väldigt rörigt hemma hos oss de senaste dagarna.

Katt ligger i säng

Matte håller nämligen på att lägga nytt golv i sovrummet! Nej, det var fel: De ytterst skickliga hantverkarna Ingvar och Jirij lägger nytt golv. Vågar inte tänka på hur det skulle ha gått om matte försökt sig på det själv… *ryser*

Annons

Lägga in brädgolv

Så bilden här ovan är som ni alla förstår ett fullständigt falsarium. Eller ett galghumoristiskt skämt, vilket man vill 🙂 Matte borra, hihi… Matte fixa ett lutande golv och lägga på ett nytt, fint skeppsgolv, HAHAHAHA! 🙂

Lägga in brädgolv
Det gamla brädgolvet var i mycket dåligt skick.

Ta fram brädgolv under plastmatta
Här har det förmodligen stått en kakelugn en gång, synd att den inte finns kvar…

Lägga in skeppsgolv
Nu får vi nya, fina parkettbrädor i stället!

I alla fall, när det visade sig att de efterfrågade och strängt upptagna Ingvar och Jirij hade tid att börja fixa mattes golv i måndags, bokade jag genast in ett par veckor på Hotell Mormor.
– Var glad att du slipper vara hemma, säger matte, när vi pratas vid i telefon. Hallen är fullproppad med möbler, och sängen står inkilad mellan soffbordet och tv:n i vardagsrummet. Varje gång man ska förflytta sig måste man gå ett varv runt och samtidigt flytta på möblerna…

Vacker grå vit hankatt
Nåjam, man får vara glad att det inte är matte som fixar golvet, då hade man väl aldrig kommit hem igen…

Lägga in skeppsgolv
Se så långt Ingvar och Jirij har kommit, här är det proffs i farten!

Men fint blir det! Givetvis blev det inte som matte tänkt sig från början, det blir det aldrig med renoveringar, säger hon. Matte ville ta fram det gamla brädgolvet som i åratal legat dolt under en tråkig plastmatta. Men det visade sig att brädgolvet var i alldeles för dåligt skick för att kunna återställas till sin forna glans. Dessutom hade det gått en vägg rakt igenom rummet förut, och där den hade funnits fanns det inga brädor alls.

Katt vilar i sängen
Men jag håller mig allt hemma hos mormor tills alla möbler är på plats igen…

Men tack vare Ingvars och Jirijs idoga letande fick matte ett fantastiskt fint skeppsgolv i massiv ek från Junckers för nästan halva priset på Golvpoolen. Skeppsgolv innebär att det finns svarta fyllningar mellan brädorna, som på ett skeppsdäck. Ska enligt experterna vara mycket tassvänligt, både för professionella skeppskatter och landkatter som jag 🙂 Brädorna är gjorda i tvåstavsparkett, mer info finns under länkarna.

Så slutet gott, allting gott! Och själv njuter jag som vanligt av min hotellvärdinnas professionella och kärleksfulla omsorger. Garderoben är sig lik, fåtöljerna och sängarna likaså – inga renoveringsprojekt som stör här, tack och lov! Maten är lika delikatt som vanligt och ibland tassar jag ut en sväng på balkongen.

Jag myser och njuter för fullt, hoppas ni också gör det!

Ha en jamarfin helg, kära vänner 😀

LÄS OCKSÅ

(23)
(0)

24 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar