Annons
Annons

Nya vänner: Smulan och Amanda – bloggande optimister som liknar sin matte

Smulan och Amanda är två pigga kattflickor, vars matte har drabbats hårt av livet. Vill ni träffa ett gäng experter på att se livet från den ljusa sidan ska ni genast tassa in på deras blogg  Hjulia huller om buller! Eller Smulan, Amanda och deras 2-benta som den också kallas  🙂

Annons

 

Läs detta utdrag ur mattes presentation av bloggen så förstår ni vad vi menar:
”Stroke-drabbad 30 mars 2008 och numera rullstolsbunden, hade dock tur i oturen och drabbades bara motoriskt, inte mentalt. Tränar dock hårt på att bli så bra som det bara är möjligt.
Nu har jag elrullstol för att ta mig ut på promenader och det är ett måste, eftersom  jag endast kan gå några meter med hjälp av bock och endast på slätt underlag. Skriv gärna en rad om du också är drabbad.
Det kommer att finnas lite av varje ur vår vardag, huller om buller, som det faller mig in”
Vilken härlig livsinställning, säger vi!

Amanda

Smulan och Amanda är förstås mattes stora glädjeämnen. De är tio och åtta år och delar sin tid mellan att mysa inomhus och tassa runt på sin alldeles egna rastgård. Dit kommer de via en kattlucka under sängen. Smulan och Amanda behöver aldrig be om lov för att tassa ut, de bestämmer själv. Och vädret spelar ingen roll för dessa friskusar, de tål både regn, snö och kyla!

Smulan

Amanda har en egen ”blogg i bloggen” där hon jamar om allehanda ting som intresserar hennes kattkompisar och frikostigt delar med sig av de kunskaper hon samlat på sig under sitt åttaåriga liv. Här är ett värdefullt tips som bör få de flesta katter att spetsa öronen och vifta med morrhåren:
”Smulan har kommit på det bästa sätten att få gottis  🙂 Om matte inte ser oss på morgonen och vi inte kommer när hon ropar på oss, skramlar hon med med Dentisasken*, då kommer vi så fort tassarna bär oss 🙂

Alltså – göm er på något fiffigt ställe, och till slut blir era hussar och mattar så nervösa att de måste locka fram er med kattgodis!

Mattes optimism och känsla för ”mys” präglar allt hon skriver. Att läsa ett inlägg på Hjulia huller om buller kan jämföras med att efter en dags hårt arbete komma hem, hoppa i myskläderna och slänga sig i soffan.

Välkomna som Frasses vänner Smulan och Amanda! Frasse hälsar att han är lite avundsjuk på er rastgård. Det låter spännande att kunna tassa ut lite som man vill genom den där luckan  🙂

Bli vän med Frasse – klicka på länken eller på den lilla rutan här intill! Eller skicka ett mail till [email protected]!

Tassnot: Dentisar är ett läckert kattgodis som får det att vattnas i munnen på många katter  🙂

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

8 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar