Annons
Annons

Nya vänner: Leo har varit som en pappa för Totte

För ett år sedan fick Leo en lillebror. En stor omställning när man som han varit solokatt i många år. Men som ansvarstagande katt åtog sig Leo genast att uppfostra det lilla busfröet 🙂 Hur han lyckades med Tottes fostran får ni veta i brödernas brev till Frasse!

Annons


Totte myser.

Leo och Totte är sedan länge mycket goda facebookkompisar till oss genom sin matte Marita 😀

Här är Tottes brev till Frasse:

Hej Frasse!
Mjau! Jag heter Tothmes II men kallas i vardagslag Totte. Min matte Marita tycker om fina egyptiska faraoner. Läser och gillar program om dessa forntida härskare. Hon tyckte att jag såg litet egyptisk ut med min ljusgula päls och gulbruna ögon. Nr 2 är jag för hon har haft en föregångare till mig i samma färg.
Jag är ett år gammal och bor ihop med Leo, som uppfostrat mig ända sedan jag var en liten kattglytt. Kom till matte eftersom de förra ägarna tänkte kasta ut mig på gatan i Malmö mitt i vintern! Matte såg mitt nödrop och föll som en fura för min fagra uppsyn. Gillar att busa och klättra på mattes skåp och byråer. Att balansera på trappräcket till vindstrappan är en riktig höjdare kan jag meddela. Gillar naturligtvis fågelskådning och att botanisera bland mattes växter i fönstren!
Hälsningar Totte


Leo på golvet, Totte i lådan 🙂

Här är Leos brev till Frasse:

Hej Frasse!
Leo heter jag, eftersom min matte tyckte jag såg ut som ett litet lejon. Jag föddes i början av maj för sju år sedan på en bondgård utan för Anderslöv. Min matte kom för att titta om det fanns någon liten katt som skulle kunna tycka om att flytta till henne. Tänk, vi gillade varandra direkt. Jag spann som en liten moped när hon lyfte upp mig. Minst av alla bland mina syskon. Det är jag inte längre, minst av alla. Jag är en stor katt med en päls som en räv! Jättesnäll och pappig har jag varit mot min lille fosterson Totte. Lite jobbig kan han vara nu, måste jag erkänna, men vi gillar varandra för det mesta.
Hälsningar Leo

Välkomna som Frasses officiella bloggvänner, Totte och Leo! 😀

Bli vän med Frasse – klicka på länken eller på den lilla rutan här intill! Eller skicka ett mail till [email protected]!

I morgon är matte ledig så vi önskar er alla en riktigt rolig och solig helg redan i dag! 😀

LÄS OCKSÅ

(24)
(0)

16 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar