Annons
Annons

Nya vänner: Klosterkatterna säger Mjau till livet tack vare Södertälje katthem

De blev utkörda i kylan. Jenny åt cement för att stilla den smärtsamma hungern. Det var i absolut sista sekunden hon och hennes kompis Majsan blev räddade till Södertälje katthem.  

Majsan

I dag bor klosterkatterna Majsan och Jenny i en härlig storfamilj, ledda av abbemissan Imma. Ja, matte och gammelmatte får också vara med på ett hörn 🙂 

Annons

När klosterkatterna läste om Frasses vän Missen, som fick ett hem tack vare nedläggningshotade Södertälje katthem satte de sig genast och tassade ihop ett brev till oss. Där berättar de att även klosterkatterna Majsan och Jenny kan tacka katthemmet för sitt lyckliga liv i ett kärleksfullt hem. 

Jenny

Vi har tidigare skrivit om klosterkatten Connys bortgång. Förlusten av honom var förstås ett slag för katterna och deras mattar. När kattherren Philemon tassade in i klostret var det inte för att ersätta Conny, utan för att hjälpa den stora familjen över sorgen. 

Philemon

I det här inlägget ligger fokus mest på Majsan och Jenny. Men om ni tassar in på bloggen Säg mjau till livet!, så får ni veta allt om alla de sju klosterkatterna 🙂 

Abbemissan Imma

Här är Jennys och Majsans brev till Frasse: 

Hej, Frasse!
Vi kommer också från Södertälje katthem och har fått ett kärleksfullt och tryggt hem tack vare Astrid Åkesson alias Blogghjälpen. Hon valde ut Jenny och mig, Majsan, som bloggkatter därför att vi så desperat behövde ett hem för livet. De som vi ville bo hos tyckte inte att vi var fina nog att bo i deras nya hus. Tänk, de trodde att vi skulle förstöra och smutsa ner! 

Rafael

Och innan dess hade vi det väldigt sorgligt… Jenny svalt så förskräckligt att hon åt cementbitar och frigolit och sten för att stilla den smärtsamma hungern. Så när hon blev räddad till katthemmet i Södertälje fick de börja med att låta en veterinär plocka ut alla de där otäcka sakerna ur hennes mage… 

Assar

Bland alla som läste vad vi bloggade om när vi bodde på katthemmet, fanns matte och gammelmatte. Och tänk, en dag kom blogghjälpen in i vår bur och berättade att vi skulle få flytta till dem! De tyckte att det skulle bli bra för oss att komma till klostret där matte och gammelmatte bodde med fyra andra katter som också hade farit illa och var sjuka. 

Sixten

En mörk februarikväll kom matte och gammelmatte och hämtade oss, och vi fick åka bil i flera timmar till Otterbäcken där vi nu bor. Det tog inte lång tid för oss att bo in oss, bli goda vänner med de andra katterna och bli väldigt förtjusta i mattarna! 

Och vet du vad som är allra bäst, Frasse? Inte nog med att vi får stanna i vårt stora hus med stor trädgård i resten av våra liv – vi har en uppgift också! Som klosterkatter ber vi för andra katter, för hemlösa och sjuka och sådana som far illa på olika sätt. Det känns fint, för vi vet hur det är att vara utsatt för livets hårdaste villkor…
Vi är ju ganska många… Imma är abbemissa över sex postulanter – Majsan, Jenny, Assar, Sixten, Rafael och Philemon, och som klosterfolk i allmänhet är vi väldigt olika kattsonligheter alla sju. Om ni tassar in på vår blogg får ni lära känna oss alla lite bättre!
Tass från Majsan, klosterkatt 

Varmt välkomna som Frasses vänner, Klosterkatterna! Frasse hälsar att han skäms för alla gånger han tiggt mat när han faktiskt inte varit så hungrig utan mest sugen. När man läser om hur hårt andra har drabbats inser man hur bra man själv har det… 

Bli vän med Frasse – klicka på länken eller på den lilla rutan här intill! Eller skicka ett mail till [email protected]!

LÄS OCKSÅ

(8)
(0)

24 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar