Annons
Annons

Nya vänner: Kattfamiljen – här är alla sorter välkomna!

Fyra supersnygga katter, en urgullig igelkott och så en lite originell figur som flyttade in alldeles nyligen… Möt våra kära bloggvänner Kattfamiljen, ett härligt gäng charmtroll med och utan päls 🙂

Annons

Vi börjar med kattgängets First Lady: Luna:

Vacker ragdoll-katt
Luna – ragdoll.

Här är Lunas brev till Frasse:

Hej Frasse,
Luna heter jag och är en tjuusig tjej med stoooora blåa ögon.
Jag är så tjusig att jag faktiskt blev Årets Ragdollhona i Ragdollklubben 2011.
Matte säger att jag är som ragdolls är på alla sätt förutom att jag har mycket mer spring i benen. Varför sitta still när man kan busa? Eftersom jag rör mig så mycket gör det inget att mat är en av mina stora passioner. När matte serverar smarriga saker i köket skall jag ha FÖRST!
I våras slog en av mina stora drömmar in, nämligen att få bli mamma. Det var underbart att få pyssla om små kattungar. Nu har mina små dock blivit så stora så de flyttat vidare till nya bra hem.
Förutom att vara mamma älskar jag att busa och showa på utställning. Älskar uppmärksamheten och få höra hur fin jag är.
Ha det så fint Frasse!
Nospuss Luna

EDDIE

Vacker grå vit huskatt
Eddie – huskatt.

Här är Eddies brev till Frasse:

Hej Frasse
Jag heter Eddie. Som du kanske ser så har vi samma färg du och jag.
Jag är en ganska busig kille men tycker inte om förändringar. Blir så himla orolig då.
Det BÄSTA som finns är matte. Jag ligger jätteofta i mattes knä för det är det mysigaste som finns.
Annars så gillar jag att busa med mina syskon eller träna klickerträning med matte. Jag är jätteduktig på klickerträning. Tycker det är så roligt att träna så en gång när matte glömt klickern på vardagsrumsbordet när hon hade gått och lagt sig så tog jag klickern i munnen och gick till sovrummet, väckte matte och gav den till henne. Matte ville inte riktigt träna på natten men lovade att vi skulle göra det senare när hon skulle gå upp.
Ha det bra så länge Frasse 🙂
Eddie

HUGO

Vacker röd hankatt
Hugo – huskatt.

Här är Hugos brev till Frasse:

Hej Frasse
Hugo här, det är jag som är den röda ståtliga katten i familjen 🙂 Hösten 2007 dök jag upp hos matte men har faktiskt inte sagt till matte vart jag kommer i från. Huvudsaken är att jag fått ett hem där jag får stanna. Som du förstår så var jag hemlös innan jag hittade matte. Det var inte kul kan jag säga men som tur var så behövde jag inte vara hemlös så länge för direkt när jag hittade matte så fick jag flytta in där.

Jag är en väldigt busig kille som ääälskar höga höjder. Faktiskt bara JAG som kommer upp på det högsta skåpet här hemma.
Tycker om när det kommer gäster och välkomnar de alltid vid dörren. Tycker faktiskt skällisar är trevliga också bara de inte vill jaga en. Man skulle kunna säga att jag överhuvudtaget är väldigt nyfiken och social. Jag tyckte det var jättekul när Luna hade kattungar för då kunde jag leka med dom och lära dem nya saker 🙂
Ha det bra så länge Frasse 🙂
Hugo

THEODORE

Stilig ragdoll-katt
Theodore – ragdoll.

Här är Theodores brev till Frasse:

Hej Frasse
Theodore här. Som du kanske förstått är jag ledaren i Kattfamiljen och tänkte att nu måste vi ju ta tag i det här med att officiellt bli vänner med dig 🙂
Jag är en ståtlig och maffig ragdollkille på cirka 8 kilo. Gillar att ligga och filosofera, men tar matte fram någon rolig leksak springer jag gärna och busar. Skogspromenader är också något jag uppskattar och mysa med matte. Jag är en social katt och pratar gärna en stund med grannkatterna när jag är ute på promenad med matte. Men sånna där kattungar som min ”syster” Luna hade ett tag tycker jag inte om. Visst man vande väll sig efter ett tag men nej de är alldeles för framfusiga dom där små.
Kul i alla fall att bli vän med dig Frasse 🙂
Theodore

AMY ROSE

Afrikansk pygméigelkott
Amy Rose – afrikansk pygméigelkott. 

Små söta afrikanska  pygméigelkott-ungar
Amys små kottar – som ni ser har igelkottar ganska långa ben 🙂

Små söta afrikanska  pygméigelkott-ungar

Här är Amy Roses brev till Frasse:

Hej Frasse,
Jag heter Amy Rose och är en afrikansk pygméigelkott.
Jag flyttade till Kattfamiljen nu i augusti och fick fyra kattsyskon. I början tyckte jag de var lite otäcka för de var ju så stora, men det tog inte lång tid innan jag märkte att de hade väldigt god mat jag kunde smaka av, så efter ett par middagar hade vi lärt känna varandra. Dessutom har jag ju taggar om dom där katterna skulle bli för närgångna.
Jag sticks knappt när jag inte är rädd för något, så matte kan klappa mig utan att bli stucken, men blir jag rädd för något så spärrar jag ut taggarna och då får man vara försiktig.
Annars så gör jag väll mest sånt som igelkottar gör, vandrar omkring, käkar och sover. Mys med matte och husse blir det också.
Jag har hittat ett perfekt krypin här hemma. En låda i byrån som matte och husse har i sovrummet. Väluppfostrade som de är så la de till och med en filt till mig i lådan när de såg att jag gjort den till mitt krypin.
För ett tag sedan födde jag två små kottebarn, se bilder ovan ♥
Vi hörs Frasse 🙂
Amy Rose

VEGAS

Dvärgskäggagam ödla
Vegas – dvärgskäggagamödla.

Här är Vegas brev till Frasse:

Hej Frasse!
Jag heter Vegas och är en dvärgskäggagam som flyttade in hos Kattfamiljen för bara några dagar sedan. Matte har länge velar ha en ödla och när hon fick ett terrarium i gåva så var det ju liksom kört 🙂
Hälsningar Vegas

Här ser ni hela Kattfamiljen samlad:

Bilder på ödlor, igelkottar, katter sköldpaddor och fiskar

Citerat från Kattfamiljens blogg:

Det här är djuren som bor här permanent. Dock är snäckorna inte med på bilden. Först Ödlan Vegas, andra Igelkotten Amy, tredje akvarium med fiskar, fjärde katterna Luna och Theodore, femte katterna Hugo och Eddie och sjätte sköldpaddorna.

Välkomna som Frasses officiella bloggvänner, Kattfamiljen! 😀

Bli vän med Frasse – klicka på länken eller på den lilla rutan här intill! Eller skicka ett mail till [email protected]!

LÄS OCKSÅ

(54)
(0)

15 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar