Annons
Annons

Nya vänner: Hemlösa Gosan och Tingeling hittade sin matte till sist

”Innan vi kom till djurhemmet var vi hemlösa.” Hur många gånger har man inte läst liknande meningar? Och varje gång blir man så innerligt glad när de hemlösa äntligen får komma till ett tryggt och kattälskande hem!

Annons

Katterna-Gosan-Tingeling

Så lyckligt slutade det för våra nya vänner, katterna Gosan och Tingeling, som nu lever ett underbart kattliv tillsammans med matte Pia

Här är Gosans och Tingelings brev till oss:

Hej Simba och Tasse!
Vi är två kattflickor som har bott på Djurhemmet Barrliden i Kristinehamn. Innan vi kom dit var vi hemlösa. Gosan kommer från Degerfors och Tingeling från Mora. Våren 2012 kom matte och hälsade på hos djurhemmet. Då bodde bara en av oss där; Tingeling, och hon gick genast fram och hälsade på matte genom att stryka sig mot mattes ben.
Meningen var att matte skulle adoptera två katter för att de skulle kunna ha sällskap av varandra. Tingeling såg till att bli utvald. Det var tänkt att matte skulle adoptera lagom tilll sin semester, men så fick hon en vattenskada hemma och blev själv ”hemlös” under några månader. Därför blev adoptionen framskjuten.
Under tiden hann Gosan (som på djurhemmet hette Grace) flytta tilbaka till djurhemmet från ett hem där de inte tyckte det fungerade eftersom Gosan var så rädd av sig.
På djurhemmet låg Gosan på sin hylla och blev till en början jätterädd bara matte närmade sig. Men vid varje besök ägnade matte Gosan en stor del av besökstiden. Först fick hon klappa Gosan försiktigt med ett finger, sedan med handen. Efter många besök med smekningar förstod Gosan att det inte var så farligt. Då fick matte klia henne på magen. Men allt fick lov att ske på hyllan där Gosan hade sin trygghet.
Många klappningar och klianden på magen senare så hände följande: När matte klappat och kliat Gosan på magen jättelänge och skulle gå och sätta sig i soffan för att ägna sig åt Tingeling så hoppade Gosan ner från sin trygga hylla och följde efter matte till soffan. Det var stort, och det var där och då som matte bestämde att Gosan skulle få flytta med Tingeling till Molkom, där vi nu bor.
När mattes lägenhet blivit renoverad efter vattenskadan kom hon och hämtade oss. Det var den 18 oktober 2012. Så nu har vi bott tillsammans i drygt 1 1/2 år.
Hälsningar Gosan och Tingeling

Välkomna som Simbas och Tasses vänner, Gosan och Tingeling! 😀

Bli vän med Simba och Tasse – klicka på länken eller på den lilla rutan här intill! Eller skicka ett mail till [email protected]!

LÄS OCKSÅ

(17)
(0)

6 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar