Annons
Annons

Nya vänner: Busse, Timon och Findus – de är som hund och katt…

En hund, vars fästmö är katt. Och två katter som älskar heminredning, mattswischande och sockerkaka 🙂
Möt Busse, Timon och Findus, en trio som hör ihop med en fjärde medlem av den stora familjen Faxén, nämligen Maja vars skadade tass vi nyligen berättade om.

Annons

Vi börjar med Busse, en stilig huskatt på åtta år som är storebror till Maja. Husse heter Erik och är i sin tur bror till Majas husse Ola. Fast egentligen är ju hela familjen Faxén hussar och mattar till alla katterna samt hunden Timon!

Här är Busses brev till Frasse:

Hej Frasse!
Jag är storebror till Maja och Findus och lilla Gullan. Vår mamma katt heter Snuttan. Jag är en mycket snäll katt har gått i Farbror Burres kattskola och lärt mig hur man ska vara som katt. Burre bodde hemma hos min familj när jag föddes. Han blev min styvpappa med en gång när jag var nyfödd.
Jag tycker om att sola under arbetslampan eller ute på altanen. Tycker mycket om sockerkaka och att få lite gott när matte lagar mat. Man kan ju alltid få en köttbit eller lite köttfärs och det är så gott..
Hälsningar Busse

Så kommer turen till hunden Timon, en bedårande shih tzu på sex år, som älskar att bli pussad av katten Maja!

Här är Timons brev till Frasse:

Hej Frasse!
Jag är jättekompis med katterna Maja och Busse, och även med deras mamma Snuttan. Ibland är mina kattkompisar med på vovverundan. Jag älskar att vara i trädgården, där kan jag busa och leka med alla mina uteleksaker.
Annars tycker jag det är kul och busa runt med hallmattorna. Bäst är när jag kan ta lillhusse Olas gosedjur 🙂 Jag tog hans julklappsgosekatt och nu är den min för alltid. Mitt favorit-gosedjur!
Maja brukar ge mig små goa kattpussar och det gillar jag skarpt. Det är inte alla vovvar som är bästisar med en sött katt-tjej 🙂
Ibland träffar jag mina vovve-bästisar när matte och jag är ute. Jar har många vovvekompisar men jag tycker bäst om Moa för hon är så söt och pussar mig så mjukt på nosen när vi ses.
Hälsningar Timon

Så till sist har vi Findus, charmig blandning mellan norsk skogskatt och bondkatt som gillar att möblera om i hemmet…

Här är Findus brev till Frasse:

Hej Frasse!
Jag är en livsnjutande kattkille på fyra år. Kallas även för ”Lurvas” och ”Mr Findus”. Jag fick mitt namn för att jag liknar Katten Findus från böckerna om Pettson och för att jag har tofsar på öronen.
Jag bor ihop med min husse Anders i vår lägenhet. Är född och uppväxt i Västerås hemma hos husses familj tillsammans med min mamma Snuttan och mina tre syskon i samma kull samt min kattstorebrorsa Busse.
Sedan flyttade jag till mormor och morfar på deras lantställe, där jag hade ett äventyrligt kattliv. Men när de blev äldre flyttade jag hem till husse. Ibland åker jag med husse när han hälsar på sin familj. Inte alla katter som kan säga att de åker hem till mamma och syskon 🙂
När husse är på jobbet är jag ensam hemma. Då brukar jag leka mina favoritlekar som husse döpt till ”Svischa på mattor” och ”Inredningsarkitekten”. Oftast fixar jag maten själv, tar ut påsen ur skafferiet och serverar mig själv i matskålen. Husse och jag har inte riktigt samma åsikt när det gäller det där 🙂
Vi brukar spela spel och titta på tv ihop om kvällarna. Skönt med en borststund också – man vill ju gärna likna sina idoler lejonen och tigrarna…
När jag vill vara ifred lägger jag mig under husses dubbelsäng. Husse tycker att jag borde nyttja mitt kattbo mer. Varför det? Husses säng är ju en mycket rymligare kattgrotta 🙂
Mjau från Findus!

Varmt välkomna som Frasses vänner, Busse, Timon och Findus! Frasse hälsar att ni är synnerligen intressanta personligheter alla tre och att han är lite avis på er stora, varma familjegemenskap, även om han själv trivs väldigt bra som ensam katt på täppan 🙂

Bli vän med Frasse – klicka på länken eller på den lilla rutan här intill! Eller skicka ett mail till [email protected]!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

25 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar