Annons
Annons

Ny vän: Tuborg – damen som alltid är herre på täppan

Skulle hon klara operationen? Det var den stora frågan varje gång Tuborgs matte Meta och jag möttes på de sista repetitionerna inför vår stora avslutningskonsert med kören. Körledare Gabriel Forss får ursäkta, men det första jag tänkte på när jag steg in i Johanneskyrkan var inte våra låtar, utan Tuborgs sjukdom!

Annons

Tuborg drabbades av en tumör, som turligt nog var operabel. Men är man lite till åren kommen, i Tuborgs fall 13 år, så är riskerna vid ingrepp alltid större, så matte Meta Wåhlin, tenor i kören, var väldigt orolig.

Men allt gick bra 😀 Det jobbigaste för Tuborg var nog inte att vettisarna skar i henne, utan att hon tvingades bära tratt…
– Varken Tuborg eller jag tyckte att hon klädde i tratten, så de bilderna är censurerade, säger Meta.

Matte är med rätta stolt över sin vackra misse. Bilden ovan har varit med i en fototidning, minsann 🙂
– Rena Bond-bruden alltså – sicken snäcka!!!

Nedan ser vi Tuborg som liten tillsammans med sina syskon: systrarna Mmkatt och Lill-Pluttis samt brodern Strippan – som alla trodde var en tjej, men icke 🙂
– Strippan blev 11 år och han och Tuborg var oskiljaktiga. De låg alltid och gosade ihop.

.

Här är Tuborgs brev till Frasse:

Hej Frasse!
Jag är en röd och vit bondtös som är född på en gård i Hököpinge i en syskonkull på fyra. Mina syskon finns inte kvar längre men jag bor här med matte och husse och två jamigt odrägliga kattynglingar som heter Käpptn Mårrgan och Tjocksvans.
Mårrgan är en riktig retsticka som alltid ska jaga mig och busa. Tjocksvans har däremot lite stil. Han hälsar som en gentlekatt och sköter sig själv.
Det bästa jag vet är att sova… gärna i mattes famn och så nära henne som möjligt. På andra plats kommer att äta. 🙂
Matte ojjar sig väldigt när hon måste välja ut TRE bilder på mig. Två av bilderna föreställer bara mig, den tredje är på mig och mina syskon när vi var små och klättrade på mattes ben 🙂
Mjau från mig!

Det finns en historia till den vackra bilden överst, berättar Meta:
Vi har ett träd som är skulpterat med motorsåg(!) och föreställer en stork som står med näbben uppåt. Tuborg har klättrat upp på storkens rygg och står nu och blänger på mig för att jag flinar åt henne när hon inte vet hur hon ska komma ner. Jag ryckte på axlarna och sa – tja det skulle du ju tänkt på innan… Hon kom ner till sist – det var inte särskilt högt 🙂

Välkommen som Frasses vän Tuborg! Frasse hälsar att han beundrar ditt mod, dels att klättra upp i storkträdet och dels att lägga dig under knivarna. Och så tycker han att du ser jamarns ung ut för din ålder 🙂

Bli vän med Frasse – klicka på länken eller på den lilla rutan här intill! Eller skicka ett mail till [email protected]!

Körkryssning med Allas och Gabriel Forss!
Ni glömmer väl inte anmäla er till höstens härliga körkryssning? Två härliga dagar till sjöss med Allas, Gabriel Forss och gäster! Inga förkunskaper krävs. Jag ska med, häng på ni också! Hela programmet HÄR.

LÄS OCKSÅ

(4)
(0)

20 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar