Annons
Annons

Ny vän: Tiger – för en ständig kamp mot grannens skällis

Det kan inte vara lätt att heta Tiger när man enligt egen utsago är en fegis. Men Tiger blir inte retad, det blir man inte när man bor i Mantorp, och är granne med världens snällaste två- och fyrbeningar!

Annons

Dessutom är Tiger inte feg, trots att han själv jamar det i sitt brev. Han iakttar bara normal försiktighet. Hör här: Tiger bor granne med vår gamla kompis Margaretha Rask, matte till katterna Selma, Sötnos och Hilda. Samt till hunden Nikita – och det är hon som är roten till Tigers problem. Nikita har nämligen ovanan att jaga bort Tiger när han tassar in för att hälsa på. Säkert är detta inte illa ment, men skällisarna tänker inte alltid på att katter inte är vana vid deras lite mer tassfasta syn på lek 🙂

Men annars trivs Tiger bra i Mantorp med matte Lena – som givetvis också är supersnäll 🙂
Här får han utlopp för alla sina stora intressen som är följande:
– Äta.
– Springa ut och in hela dagarna.
– Skoja med sin bästa kattkompis Putte.

Detta är Tigers dagar i det berömda nötskalet. Låter som en avundsvärt liv, Tiger!

Här är Tigers brev till Frasse:

Hej Frasse!
Jag är en tjock och snäll kastrerad hankatt på fem år. Jag är är gråspräcklig och stor och jag ser ganska så vanlig ut. Mina största intressen i livet är att äta och springa ut och in hela dagarna.
Jag bor på landet utanför Mantorp, faktiskt granne med Margaretha Rask och hennes djur! Jag är kompis med hennes tre katter men jag tycker att hennes hund Nikita är lite läskig.
Dels för att jag är väldigt feg och dels för att hon jagar iväg mig ibland när jag tassar in på hennes tomt. Men jag vill väldigt gärna tassa till hennes tomt för jag vet att det kan finnas mat på trappan och sånt gillar ju jag!
Jag gillar såklart Margarethas katter men min bästa kattkompis är Putte. Han och jag bor i tillsammans i samma hus.
När jag är rastlös för att det är tråkigt väder ute så brukar jag smyga på honom och hoppa på honom. Då blir han lite sur och fräser åt mig och springer in under en byrå i köket som jag inte kan komma in under för jag är för stor.
Hoppas vi hörs!
Hälsningar Tiger

Välkommen som Frasses vän Tiger! Frasse hälsar att han INTE jamar med om att du är feg. Det är väl bara god politik att vara lite försiktig med skällisar som ju inte har riktig koll på det därmed vett och kattikett 🙂

Bli vän med Frasse – klicka på länken eller på den lilla rutan här intill! Eller skicka ett mail till [email protected]!

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

16 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar