Annons
Annons

Ny vän: Skrållans matte räddade hennes liv

Som liten kattunge blev Skrållan föräldralös. Matte Åsa Forsberg hittade henne livlös bredvid sin döda syster. Skulle hennes liv gå att rädda?
Åsa är konstnär och har specialiserat sig på att måla av djur. Mer om hennes intressanta yrke nedan och i kommande inlägg!

Annons

Men nu låter vi Åsa berätta den dramatiska historien om Skrållan med egna ord:

– Jag räddade henne från att dö när hennes mamma blev överkörd av en traktor. Skrållan låg tryckt emot sin döda syster och jag trodde även hon var död, men så pep hon till och jag blev så glad. Jag lyfte försiktigt upp henne innanför mitt linne så hon fick känna värme, och då började hon kurra. Åh, som tårarna rann…
Första veckan var det kritiskt, hon fick knappt behålla maten, för det hade gått nästan en hel vecka sedan mamman dog. Det är lång tid att vara utan mat när man är så liten.
I en vecka till matade jag henne med en liten spruta som jag fått av en veterinär. Jag fyllde den med råmjölk tre gånger om dagen.
När hon första gången började lapa i sig råmjölken från ett fat grät jag av glädje. Hon hade bestämt sig för att leva.
Min älskade lilla Skrållan!

Vilken fantastisk historia, Åsa!

Vill du få ditt djur avmålat?
Skrållans matte Åsa är konstnär
och har specialiserat sig på djurporträtt. Maila Åsa på [email protected] om du vill veta mer om hur du får din pälsklädde favorit förevigad. Eller någon annans – något att tänka på nu i julklappstider!
Framöver får ni veta mer om Åsa och hennes djurporträtt! Kanske ni rentav får se Frasse som tavla… 🙂

 

Här är Skrållans brev till Frasse:

Hej Frasse!
Jag är en väldigt bestämd liten dam som vet vad jag vill. Jag är väldigt busig och älskar att vara ute och jaga allt som rör sig.
Inne vill jag ligga och mysa i mattes knä och bara njuta av livet. Men mest älskar jag att vara ute och busa.
Hälsningar Skrållan

Tack för att du vill vara vän med Frasse Skrållan! Frasse hälsar att han är djupt imponerad av att du överlevde utan mat i flera dagar – själv tror han inte att han skulle klarat det…

Bli vän med Frasse – klicka på länken eller på den lilla rutan här intill!

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

13 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar